Piata farma din Romania este amenintata de multe presiuni, care ingreuneaza crearea unei strategii de inovare in companiile din domeniu, acestea fiind mai degraba in situatii de "damage control", respectiv procese de reparare a daunelor, afirma Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy, in cadrul emisiunii WALL-STREET 360, realizata in parteneriat cu distribuitorul de medicamente Farmexpert.

Lipsa unei constante in ceea ce priveste reglementarile de pe piata farma ameninta de multe ori strategiile de inovare ale companiilor si producatorilor din domeniu. "In multe cazuri, ai un damage control, pentru ca schimbarile sunt asa de intempestive si de nesustenabile, ca portofoliu de activitati, incat trebuie sa renunti la costuri, sa muti costuri, in asa fel incat sa nu pierzi resurse", arata Dragos Damian, director general al companiei producatoare de medicamente Terapia Ranbaxy.

Barierele administrative nu ne-au dat foarte multe sanse in ultimul an sa revenim, sa ne reluam rasuflarea.

Industria farmaceutica este subiectul unui paradox, sustine managerul: s-au facut restructurari si ore de somaj tehnic, in contextul in care mediul investitional din Romania este unul atractiv. "Suntem intr-o situatie in care populatia ar avea nevoie de medicamente, iar fabricantii de medicamente ar putea sa exporte mult mai mult, insa barierele administrative nu ne-au dat foarte multe sanse in ultimul an sa revenim, sa ne reluam rasuflarea, pentru ca au aparut alte restrictii, bariere, taxe, care nu pot sa ne readuca pe linia de plutire si sa ne faca competitivi", conchide el.

Seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din saptamana 9-13 februarie a fost dedicata industriei farma. Proiectul VIDEO este realizat in parteneriat cu distribuitorul de medicamente Farmexpert.

Citește și
Setari Cookie-uri