Piata de fuziuni si achizitii (M&A) se anunta intensa pentru avocati in 2015, iar ca tendinte se mentin cele de anul trecut, cele mai importante fiind consolidarea, prudenta din partea investitorilor, dar si retragerea unor companii de pe piata, arata Madalina Neagu, partener al biroului de avocatura Schoenherr si Asociatii, la emisiunea WALL-STREET 360.

Anul trecut a fost bun pentru avocatii din zona tranzactiilor, in care au fost anuntate in jur de 50 de tranzactii, conform statisticilor. "2015 se preconizeaza un an la fel de ocupat pe piata de M&A (n- fuziuni si achizitii), asta si pentru ca avem pe masa tranzactii care au continuat de anul trecut (...) In 2014 piata a crescut in volum, au fost cateva tranzactii in sfera sumelor de 200-400 de milioane de euro, ceea ce a crescut pragul tranzactiilor", a precizat Madalina Neagu.

Printre tendintele care au dominat piata in 2014 si continua sa se afirme si anul acesta se numara:

  • consolidarea
  • prudenta din partea investitorilor
  • retragerea unora din jucatorii de pe piata.

"Cel putin in ultimii ani au fost exituri destul de rasunatoare in zona de retail, Do it Yourself si e posibil ca si in 2015 tendinta sa continue", potrivit avocatului de la Schoenherr si Asociatii. Domeniile vizate in acest an sunt retailul, cel de servicii medicale, in care deja sunt fonduri de investitii care si-au anuntat exitul de pe piata, dar si zona de real estate.

Seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din saptamana 16-20 februarie este dedicata avocatilor specializati in fuziuni si achizitii (M&A).

Citește și
Drumul de la multinationala la doua businessuri si un exit
Setari Cookie-uri