Anul 2015 a inceput cu demersuri semnificative de deblocare a proiectelor initiate de guverne, institutii financiare internationale si banci de dezvoltare.

"Romania are nevoie sa recupereze decalajele mari din Infrastructura (in special cai rutiere si feroviare, dar si utilitati), Sanatate, Educatie, Dezvoltare Regionala si Urbana, Energie, Restructurarea capacitatii de administrare guvernamentala si consolidarea institutiilor statului, iar, pe langa autoritatile centrale, un rol esential il va avea si initiativa municipalitatilor in scopul promovarii unor astfel de proiecte de modernizare prin absorbtia fondurilor comunitare la nivel local si regional. Potentialul este urias pentru astfel de proiecte numai daca ne gandim la fondurile structurale alocate Romaniei si la fondurile de coeziune planificate a urma pana in 2020. Perioada care va urma va reprezenta una dintre cele mai mari provocari pentru sectorul public, avand in vedere ca guvernul si autoritatile in general incep in sfarsit sa fie judecate dupa criterii de eficienta economica, transparenta si performanta durabila in imbunatatirea serviciilor publice", a afirmat Daniela Nemoianu, executive partner KPMG in Romania, specialist in infrastructura si PPP.

Tendinte relevante care continua in 2015
• Guvernele actioneaza pentru deblocarea proiectelor
• Rolul in schimbare al institutiilor financiare internationale si bancilor de dezvoltare
• Se intensifica lupta pentru talente
• Eforturi pentru o mai buna performanta a activelor
• Orasele isi concentreaza atentia asupra mobilitatii urbane

Noi tendinte emergente in 2015

• Riscurile politice si normative urca pe agenda
• Reforma pietei: situatia de fapt nu este adecvata scopului urmarit
• Cresterea complexitatii incepe sa franeze marile proiecte
• Gasirea unui echilibru intre necesitate si oportunitate
• Deficitul de resurse stimuleaza investitiile
• Actorii din infrastructura capata valente globale

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri