Kaufland, una dintre cele mai mari si expansive societati de comert cu amanuntul din Europa, deschide cel de-al 12-lea hiperpermarket al sau din Romania la suceava, in data de 24 august, informeaza compania.

O investitie de circa 8,5 milioane euro, hipermarketul din Suceava se intinde pe o suprafata de 18.500 metri patrati, din care 6.600 de metri patrati suprafata construita.

Intrarea Kaufland pe piata romaneasca a avut loc pe 13 octombrie 2005, prin deschiderea primului hipermarket in Bucuresti, in zona Bucur Obor. In 24 noiembrie a fost inaugurat cel de-al doilea magazin Kaufland in Ramnicu Valcea si a urmat al treilea, in 15 decembrie, la Ploiesti. Pe 2 februarie 2006, s-a deschis al patrulea hipermarket Kaufland in Alba Iulia. A urmat Timisoara, in data de 23 februarie, Baia Mare in 16 martie, Targu Mures in 11 aprilie, Galati in 4 mai, Cluj in 15 iunie, Hunedoara in 13 iulie si Satu Mare in 27 iulie.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de Euro.

Concernul Kaufland este reprezentat de peste 730 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.

Pana in prezent, investitia totala in Romania a ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro.

Kaufland Romania a creat pana in momentul actual aproximativ 3.100 de noi locuri de munca, la sediul central, in magazinele din Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare si Suceava, precum si la noul depozit central situat in Parcul Industrial Ploiesti.

Oferta cuprinde de la marca proprie K-Classic, pana la produse oferite de producatorii regionali si prouse de marca.