Anul școlar se apropie cu pași repezi, iar părinții își fac pregătirile pentru a le cumpăra copiilor rechizitele necesare. Cum situația economică a românilor s-a schimbat însă de la același moment al anului trecut, am întrebat doi dintre cei mai mari retaileri prezenți pe piața din România ce prețuri și reduceri practică în acest sens.

"Majoritatea articolelor marcă proprie din oferta campaniei Pregătit pentru Școală nu au înregistrat creșteri de prețuri, în comparație cu același interval al anului precedent", a declarat, la solicitarea wall-street.ro, Valer Hancaș, Director de Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

Așadar, explică acesta, Kaufland practică aceleași prețuri, ba chiar mai mici, la unele produse.

Astfel, mai arată Valer Hancaș, pentru topurile de hârtie A4, caiete și ustensile de scris și colorat, costurile sunt similare cu cele din 2022. În cazul altor articole însă, precum penare sau ghiozdane pentru școlari și preșcolari, prețurile au scăzut.

Ca urmare, exemplifică reprezentantul Kaufland, ghiozdanele marca Hips&Hops pentru școlari aveau, anul trecut, un cost de 69,99 lei, iar acum pot fi achiziționate cu 59,99 lei, iar cele pentru preșcolari, marca proprie Kuniboo, au un preț de 24,99 lei.

De asemenea, compania a decis să continue și anul acesta parteneriatul local cu diverse branduri cunoscute, atât food cât și non-food, prin care va pune la dispoziția tuturor clienților Kaufland caietele A5 matematică/dicatando 40 file personalizate la un preț de numai 0,39 lei /bucată.

Cât privește produsele de tip brand, mai spune Valer Hancaș, există, în medie, creșteri generate de inflație, care pot oscila între 5% și 10%, în funcție de producător, raportat la aceeași perioadă din 2022.

Cu toate acestea, compania consideră că aceste majorări de cost nu vor fi resimțite de cumpărători, datorită unei mai bune organizări a cantităților și a unui plan de promoții.

Astfel, Kaufland va oferi o reducere de 25% la toată gama de rechizite și papetărie, valabilă pentru toți clienții în săptămâna 06 – 12 septembrie. Reducerea se va aplica suplimentar prețurilor promoționale din săptămâna de referință, în limita stocului disponibil.

Pe de altă parte, au arătat reprezentanții Carrefour la solicitarea wall-street.ro, în perioada 4-6 septembrie, pentru cumpărături din gamele de papetărie și marochinărie școlară, precum și cărți pentru copii, în valoare de minimum 150 de lei (din orice hypermarket sau de pe Carrefour.ro) sau minimum 75 de lei din magazinele Carrefour Market, clienții primesc -30% sub formă de cupon la următoarele cumpărături făcute la Carrefour.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri