Adunarea general extraordinara a actionarilor (AGEA) a societatii ONT Carpati va lua in discutie contractarea de catre companie a unei linii de credit de minim patru milioane euro de la Bank of Cyprus, potrivit unui comunicat al companiei citat de NewsIn. AGEA de la ONT Carpati, programata sa aiba loc pe data de 8 septembrie 2006, va lua in discutie si cesiunea drepturilor de creanta-incasare care decurg din litigiul aparut intre ONT Carpati, in calitate de reclamant, si Astra Trading, BCR si AVAS, in calitate de parati, pentru garantarea platii si indeplinirii in intregime a obligatiilor ce vor fi asumate prin contractul de imprumut cu Bank of Cyprus.

Anul trecut, ONT Carpati a mai contractat un credit, de trei milioane de euro, de la Bank of Cyprus, pentru achitarea datoriilor catre stat, ca si pentru lucrari de modernizare. ONT Carpati detine o participatie de 30% din actiunile JW Marriott Bucharest Grand Hotel, precum si hotelul New Montana din Sinaia, ambele detineri fiind folosite pentru garantarea imprumutului.

in primul semestru al anului 2006, ONT Carpati a inregistrat pierderi de 600.000 lei si o cifra e afaceri neta de 6,1 milioane lei. in 2005, ONT Carpati a inregistrat pierderi de patru milioane lei si o cifra de afaceri neta de 11,37 milioane lei.

Actionariatul companiei ONT Carpati este format din New Marathon Tours LTD (74,52%), companie inregistrata in Cipru, Gheorghe Racaru (5,27%), alti actionari (21,83%).

Tour-operatorul ONT Carpati a fost infiintat in urma cu 70 de ani, iar parteneriatul cu New Marathon Tours LTD dateaza din anul 2000. Compania New Marathon LTD a fost infiintata in anul 1989, iar valoarea activelor sale este de peste 140 milioane dolari, compania fiind prezenta pe mai multe piete turistice, printre care Cipru, Liban, Romania si Egipt.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »