Profitul EBITDA al operatiunilor incluse in categoria "altor divizii regionale" a avansat cu 21 de milioane de euro, la 119 milioane de euro, datorita profiturilor mai mari la divizia Connecting Energies, in Romania si in Olanda, se arata intr-un raport al companiei germane. "Profitul din Romania a beneficiat de efectele pozitive ale majorarilor de tarife la divizia de distributie a gazelor, instituite in 2014, si de cresterea eficientei. Aceste efecte au fost partial contracarate de compensatiile mai reduse pentru costurile de achizitii anterioare de gaze", potrivit raportului, arata Mediafax.

In grupul "alte unitati regionale" E.ON a inclus in primul trimestru operatiunile din Franta, Olanda, Slovacia si Romania. Pana in decembrie faceau parte din acest grup si diviziile din Spania si Italia, care au fost vandute. In aceasta categorie sunt incluse si activitatile E.ON Connecting Energies, care ofera clientilor solutii integrate de distributie.

Investitiile E.ON

Investitiile in aceste unitati regionale au totalizat 21 de milioane de euro in primul trimestru, fata de 5 milioane de euro in urma cu un an. Cresterea reflecta investitiile mai mari in retelele de electricitate si gaze din Romania si platile efectuate de E.ON Connecting Energies legate de un proiect pentru un client din Marl, Germania.

Vanzarile de gaze catre clientii rezidentiali si companiile mici si mijlocii au crescut cu 3,3 miliarde kWh. Principalul factor care a influentat aceasta crestere a fost vremea rece din Germania, Romania, Marea Britanie si Ungaria, potrivit E.ON. La nivelul grupului, profitul EBITDA a scazut in primul trimestru cu 9%, respectiv cu circa 0,3 miliarde euro, la 2,8 miliarde de euro. Veniturile au coborat cu 2%, la 30,6 miliarde de euro.

Vanzarile de gaze ale grupului E.ON au crescut cu 18% in primele trei luni ale anului, respectiv cu 65,9 miliarde kWh, la 429,7 miliarde kWh. Vanzarile de electricitate au stagnat la 193,5 miliarde kWh. La finalul anului trecut, E.ON avea 6.523 de angajati in Romania, in scadere de la 6.903 angajati in 2013, pe fondul transferurilor efectuate in cadrul diviziilor, potrivit datelor grupului german. In Romania, grupul E.ON este activ pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind aproximativ trei milioane de clienti in 20 de judete din Transilvania si Moldova.