Consiliul Concurentei /CC/ a emis o decizie de neinterventie in cazul preluarii controlului asupra societatii Laminorul Braila SA de catre Donau Commodities SRL, informeaza Rompres. in urma analizei notificarii acestei operatiuni de concentrare economica, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia nu cade sub incidenta Legii Concurentei nr. 21/1996.

Conform dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Laminorul SA are ca obiect principal de activitate productia si distributia de produse siderurgice laminate, calibrate si forjate. Donau Commodities SRL este o societate ce apartine de Donau Commodities Handels GmbH, Austria, al carei obiect de activitate consta din comertul en-gros de metale si minereuri metalice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.