„Deschiderea magazinului de la Tirgu-Mures se inscrie in ritmul dinamic de dezvoltare pe care ni l-am impus, pentru a ajunge cat mai aproape de clientii nostri din toate regiunile tarii”, a declarat Guenter Vosskaemper, directorul general al Praktiker Romania, prezent joi la deschiderea magazinului. „2006 reprezinta un an extrem de important pentru evolutia Praktiker Romania, fiind perioada cu cele mai multe deschideri programate, de la inceputul activitatii noastre pana acum”, a adaugat Guenter Vosskaemper, citat de NewsIn.

Magazinul, situat pe Bdul 1 Decembrie 1918 nr. 289, este deschis de luni pana sambata intre orele 8:30 si 21:00, iar duminica intre 9:00 si 18:00. La dispozitia vizitatorilor vor sta cei peste 100 de angajati, pregatiti sa ofere detalii complete despre oferta Praktiker. „Fie ca sunt profesionisti in domeniu sau beneficiari finali, clientii Praktiker pot conta pe expertiza personalului din magazin pentru a gasi solutiile de amenajare care sa le raspunda asteptarilor”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Lista celor peste 40.000 de articole din oferta cuprinde materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. Acestora li se adauga gama de servicii disponibile direct in magazin: comenzi speciale, combinare cromatica pentru vopsele, servicii financiare, transport, garantie retur, debitare lemn, servicii de cusut.

Investitia Praktiker Romania la Tirgu Mures se ridica la aproape 8 milioane euro, suprafata de vanzare a magazinului fiind de aproximativ 6.500 mp. Constructia a fost ridicata si amenajata intr-o perioada de 4 luni, pe un teren ce masoara in total aproape 25.000 mp. Pe aceasta suprafata a fost amenajata si parcarea pentru vizitatorii magazinului, cu aproape 300 de locuri disponibile. Tirgu Mures este prima locatie care se alatura retelei Praktiker Romania in acest an. Ea va fi urmata de alte 4 deschideri de magazine, la Braila, Galati, Satu Mare si Bucuresti – cartierul Vitan. Magazinul din Vitan va fi cel de-al treilea deschis in capitala, dupa Bucuresti – Voluntari si Bucuresti – Militari.