Patronii fermelor intentioneaza sa ceara despagubiri de 60 de miliarde de lei vechi de la Ministerul Agriculturii si daune pentru pagubele de imagine suferite in urma retragerii de pe piata a puilor proveniti de la Codlea si a arestarii patronilor firmelor crescatoare de pasari.

Directorul firmei Patiprod Codlea, Florin Macovei, primul din seria arestarilor de pe platforma Codlea si cel al firmei Avicod 2002, Dionisie Manole, au angajat deja o firma de avocati, care ii va reprezenta impotriva Ministerului Agriculturii sia statului.

"Ne simtim discriminati, in conditiile in care producatorii individuali de pasari au fost despagubiti pentru fiecaregaina, rata sau gasca luata din curte si eutanasiata, in vreme ce noi am fost scosi tapi ispasitori, ne-au fost distruse afacerile, sifonata imaginea si, in plus, si cel mai grav dintre lucruri, am ramas fara piata interna. Au fost saptamani in sir in care puii de la Codlea au fost retrasi de pe piata, iar populatia a fost sfatuita sa nu cumpere produsele noastre. Ne vom adresa inclusiv Tribunalului International de la Haga pentru a ne face dreptate", au afirmat pentru NewsIn Florin Macovei si Dionisie Manole.

Nici pana acum nu s-a stabilit modul in care virusul gripei aviare a ajuns in fermele de pasari de la Codlea si nici daca de aici a pornit epidemia care a afectat zeci de judete. in schimb, au fost eutanasiate peste 100.000 de pasari din fermele de langa Brasov si alte aproximativ 100 de mii din gospodariile taranilor din comunele brasovene.