Conducerea companiei Mechel din Targoviste a anuntat, marti, majorarea capitalului social cu 31,04 milioane lei (10,6 milioane dolari) de la 141,08 milioane lei pana la 172,12 milioane lei, se mentioneaza in comunicatul transmis catre Bursa de Valori Bucuresti.

Actionarii companiei Mechel Targoviste au decis in luna iulie, majorarea capitalului social cu 37, 10 milioane lei, de la 114,082 milioane lei noi la 144,4 milioane lei noi (aproximativ 40 milioane euro). Majorarea de capital social a fost efectuata prin emiterea unui numar de 14.843.276 actiuni noi, cu o valoare nominala de 2,5 lei. in cadrul majorarii au fost subscrie 12,417 milioane de actiuni, restul de 2,42 milioane de titluri noi emise fiind anulate.

Majorarea de capital se va face prin aportul in numerar al companiei Mechel International Holdings AG si reprezinta valorile inscrise in angajamentul investitional semnat in momentul privatizarii combinatului din Targoviste. Compania Mechel International Holdings a subscris actiuni in valoare de 31.043.087 (10,6 milioane dolari calculati la cursul BNR din data subscrierii), echivalentul a 12,417 milioane de actiuni.

Din aceasta suma, 7,3 milioane de dolari reprezinta obligatiile investitionale aferente celui de-al patrulea an de la privatizare, iar 3,3 milioane este valoare investitiilor din al cincilea an. sapte milioane de euro din acesta suma vor fi folosite pentru modernizarea procesului tehnologic de productie. Restul de 3,6 milioane euro vor fi utilizate pentru investitii de mediu si investitii de modernizare a echipanetului, se mentioneaza in comunicatul transmis de conducerea companiei Bursie de Valori Bucuresti.

Producatorul de oteluri din Targoviste a incheiat anul 2005 cu o pierdere neta de 56,8 milioane de lei noi. Compania Mechel Targoviste a afisat o pierdere de 8,77 milioane lei in primul semestru al anului 2006, si o cifra de afaceri de peste 294 milioane lei.

Principalii actionari sunt compania Mechel International Holdings AG, care detine 86,6% din capitalul social si SIF 5 Oltenia cu o detinere de 8,92%. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti din data de 30 ianuarie 1988. Ultima tranzactie cu aceste titluri a fost efectuata in sedinta din 19 iunie la un pret de 0,63 lei noi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri