Omul de afaceri Tudor Constantin lanseaza, incepand de vineri, 29 octombrie, o oferta de preluare a 32,95% din compania Retezat, pentru care ofera 92.960, 35 lei (peste 26.300 euro), la un pret de 0,95 lei/actiune.
Oferta de preluare de 0,95 lei/ actiune este la un pret de 2,6 ori sub valoarea nominala a unei actiuni, care a fost fixata la 2,50 lei, si cu 14% mai mare decat pretul mediu al tranzactiilor efectuate in ultimele 12 luni anterioare aprobarii prospectului.

Pana in august, cotatia titlurilor companiei specializate in fabricarea de masini si utilaje agricole si forestiere, au a depasit valoarea de 0,9 lei pe actiune timp de 12 luni consecutiv. in luna septembrie, insa, titlurile companiei au fost tranzactionate la preturi cuprinse intre 1,9 lei/actiune si o cotatie maxima de 2,5 lei/actiune atinsa in data de 6 septembrie. Ultima tranzactie cu actiunile companiei a fost efectuata la pretul de doi lei pe titlu (28 septmebrie). Compania a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 1,47 milioane lei, si o pierdere de 1,41 milioane lei, potrivit NewsIn.

Valoarea totala a ofertei este de 92.960, 35 lei, se mentioneaza in prospectul de oferta intermediat de casa de brokeraj Carpatica Invest.

Compania Retezat din Sibiu are un capital social de 472.430,50 lei divizat in 296.975 actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Potrivit informatiilor publicate de Rasdaq, principalul actionar este SIF 3 Transilvania care controleaza 32,46% din capital. Autoritatea Natioala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 29,94% din capital, restul de 37,60% apartinand "micilor investitori", se specifica in prospect.

Tudor Constantin a initiat oferta pentru 97.853 de actiuni, pentru care ofera 0,95 lei pe titlu. in prezent, Tudor Constantin nu detine nici o actiune.

Oferta de deruleaza in perioada 29 septembrie 19 octombrie. in caz de suprsasubscriere, alocarea actiunilor se va face dupa metoda pro rata.

Fondurile necesare acestei oferte apartin ofertantului. Tudor Constantin si-a exprimat intentia de a dezvolta si moderniza activitatea companiei, delistarea companiei fiind exlusa.

Compania Retezat este specializata in fabricarea de masini si utilaje agricole si forestiere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri