Compania poloneza Armatura, activa pe piata poloneza de baterii sanitare, radiatoare din aluminiu si produse ceramice, a intrat in Romania. Produsele pe care le vinde, respectiv baterii, echipamente auxiliare pentru instalatii termice si sanitare, fitinguri si mobilier de baie, completeaza oferta firmei Aquaform Romania, pe care polonezii au cumparat-o in 2015.

Armatura Group, cu sediul in Cracovia, mai are subsidiare in Germania si Ucraina, precum si fabrici trei localitati din Polonia. Grupul are o cota de piata de peste 30% pe piata bateriilor sanitare in Polonia si 45% pe piata radiatoarelor de aluminiu.

Compania poloneza produce anual peste 9 milioane de elemente de incalzire, obiecte sanitare, componente pentru instalatii si obiecte de ceramica sanitara.

Aquaform este tot o companie poloneza, care are prezenta in Romania din 2007. In acest an, Aquaform Romania tinteste afaceri mai mari cu 35% fata de 2015, an in care a ajuns la un rulaj de 4,7 milioane de lei si un profit net in valoare de aproape 95.000 de lei.

Aquaform produce cabine si panouri de dus, mobilier si cazi de baie si paravane de cada. Compania a fost fondata in anul 1994, fiind detinuta, inaite de a fi preluata de Armatura, de Dusar Grup.

Principalii competitori pe piata locala sunt Kuma, Sanotechnik, Bianca si Duravit.

Sursa foto: Aquaform

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si