Ovidiul Tender planuieste sa renunte la afacerile detinute in sectorul industrial, pentru a dezvolta imobiliarele si serviciile pentru industria extractoare, potrivit declaratiilor facute de omul de afaceri in emisiunea "Closing Bell" a postului The Money Channel. Tender a motivat ca va renunta la productia industriala deoarece bancile romanesti nu finanteaza atat de mult acest sector si, in plus, se asteapta ca investitorii straini sa vina in Romania. "Ma astept sa se mute cei din vest in Romania si sa fie interesati de productia industriala", a declarat omul de afaceri. Ciclul lung de productie a fost un alt motiv evocat de Tender pentru renuntarea la afacerile din industrie.

Piata imobiliara va fi sectorul de maxim interes pentru Ovidiu Tender si grupul sau. Investitiile vor merge in special in zona Timisoara, dar si in Capitala, unde anul viitor vor fi date in folosinta primele apartamente.

Tender a afirmat ca cea mai buna oferta pentru preluarea Ardaf a fost de 40 milioane euro, insa a precizat ca doreste o suma mai mare. "E adevarat ca orice companie din grupul Tender este de vanzare, inclusiv Ardaf. Dar pretul trebuie sa fie unul corect“, spunea in noiembrie 2005 Ovidiu Tender, citat de Cotidianul. Acesta mai preciza anul trecut ca 60 milioane euro i se pare a fi un pret corect pentru valoarea companiei de asigurari. "Exista un interes major pentru cei 500.000 de clienti ai Ardaf", a mai precizat Tender potrivit NewsIn.

Societatea de asigurari Ardaf a inregistrat pierderi de 82,41 milioane lei (23,15 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006 si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 112,62 milioane lei (31,63 milioane euro), potrivit raportului companiei.

Volumul primelor brute incasate de Ardaf in primele sase luni ale anului 2006 reprezinta o scadere cu aproape 20% fata de perioada similara a anului trecut. La asigurari generale s-au incasat prime de 110,12 milioane lei, iar la asigurari de viata, 2,5 milioane lei. incasarile din prime la activitatea de asigurari generale au fost mai mici cu 19,93% fata de perioada similara a anului 2005, iar la activitatea de asigurari de viata, mai mici cu 20,68%.

La sfarsitul primului semestru al anului 2006, activele totale ale Ardaf au inregistrat valoarea de 166,75 milioane lei, in scadere cu 21,15 milioane lei fata de aceeasi perioada a anului trecut. Despagubirile platite in primul semestru al anului 2006 pentru asigurarile generale au fost de 61,06 milioane lei, in crestere cu 18,48% fata de semestrul I al anului precedent.

In urma recentei majorari de capital, structura actionariatului Ardaf este urmatoarea: Tender SA (56,86%), Raiffeisen Zentralbank Austria (20,17%), Clairmont Holdings (10,29%), alti actionarii (12,88%).

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »