Primul tip de obligatiuni va avea zece cupoane iar cel de-al doilea 14 cupoane, se mai precizeaza in cadrul aceluiasi comunicat remis NewsIn. Obligatiunile vor fi oferite prin licitatie, la Bursa Valutara Interbancara de la Moscova, iar garantul plasarii obligatiunilor va fi banca ABN AMRO.

"Se prevede ca imprumutul in ruble, pe termen lung, va avea un efect favorabil asupra structurii portofoliului de indatorare al Lukoil", mai estimeaza reprezentantii Lukoil Romania. De asemenea, emisiunea de obligatiuni "va permite companiei Lukoil sa reduca imprumuturile sale bancare" si "pare eficienta", potrivit prognozei macroeconomice, se mai scrie in comunicatul emis de Lukoil. O rubla ruseasca valoreaza, in prezent, aproximativ 0,037 dolari si 0,029 euro.

Trei noi membri in echipa LukOil

LukOil a numit trei noi membri in echipa de conducere, prin infiintarea postului de director general adjunct de dezvoltare, explorare si strategie si prin inlocuirea in functii a directorului general adjunct pe comercial si a directorului general al Petrotel LukOil, informeaza compania.

"Andrei Chirilescu ocupa postul nou creat de director general adjunct pe probleme de dezvoltare, explorare si strategie al LukOil Romania, Dmitri Popov ia locul domnului Chirilescu de director general adjunct pe probleme comerciale tot la LukOil Romania, iar Igor Fedorinov il inlocuieste pe Vladimir Zdobnov, care a plecat la Moscova", a declarat purtatorul de cuvint al LukOil Romania, Ghenadi Abalov.

Potrivit unui comunicat al LukOil, schimbarile s-au facut "in conformitate cu politica de rotatie a personalului si pentru optimizarea managementului proceselor de business in cadrul Grupului LukOil din Romania".