Pe o piata estimata la un miliard de euro exista, pe langa giganti internationali precum Ecco, Deichmann sau Humanic, si un numar de producatori romani care detin unitati de productie localizate in special in partea de vest si centru a tarii. Cel mai mare profit il obtine insa o unitate de productie din Vicovu de Sus, judetul Suceava, apartinand companiei Marelbo, afacere detinuta de familia Bobu.

Dintr-un total de 20 de fabrici de incaltaminte din Romania, 15 unitati de productie se afla in judetele Brasov, Cluj, Bihor, Alba, Timis, Sibiu, arata datele furnizate de compania de cercetare RiscCo. Restul de cinci fabrici sunt situate in Bucuresti, Suceava, Vaslui si Bacau.

Dintre aceste unitati de productie cea care inregistreaza cel mai mare profit la nivelul lui 2015 este fabrica Marelbo din localitatea Vicovu de Sus, judetul Suceava, business lansat pe piata in urma cu 30 de ani de catre familia Bobu. Potrivit datelor RisCo, in 2015 compania incheia cu un profit de 11,6 mil. lei si o cifra de afaceri de 48,2 mil. lei, cu un numar mediu de angajati de 221. Pentru 2016, Ionut Bobu estima pentru wall-street.ro un avans al afacerilor de peste 20%.

Vezi infograficul si analiza completa pe Wall-Street PRO

Citeste si:
Ce firme s-au alaturat protestului suceveanului care vrea autostrazi?
Ce companii s-au alaturat...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum reuseste Marelbo sa vanda pe o piata dominata de branduri straine