Symmetrica, cel mai mare producător autohton de pavele şi borduri vibropresate, investește 7 milioane de euro. în noua fabrică, amplasată în orașul Ovidiu, județul Constanța, aceasta fiind a noua unitate de fabricație a companiei în toată țara.

Construită pe un teren de 50.000 mp, noua hală de producție Symmetrica dispune de o suprafață de 3.500 mp, aici urmând să fie fabricate pavaje, borduri, elemente de grădină, zidărie, ș.a. Fabrica din Ovidiu va produce lunar peste 100.000 de unități, compania ajungând astfel la o capacitate de producție totală de 4.000 de metri liniari / pătrați zilnic.

„Symmetrica are o acoperire geografică importantă, iar zona de Sud-Est a țării se afla deja în atenția noastră, având un potențial important de creștere atât în ceea ce privește proiectele publice, cât și cele private”, a declarat, într-un comunicat rems redacției, Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmațiilor sale, fabrica din județul Constanța dispune de linii de producție moderne, de înaltă tehnologie, complet automatizate. Peste 35 de angajați vor activa în noua unitate de producție. Deși procesul tehnologic este unul complex, acesta poate fi coordonat de 5-6 persoane pe schimb, automatizarea de care dispune fabrica reprezentând un avantaj important în facilitarea muncii angajaților.

Odată cu inagurarea noii fabrici, Symmetrica ajunge la un total de nouă unități de producție în România, celelalte opt fabrici fiind amplasate în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei - Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer - Brașov, Cociu - Bistrița Năsăud, Mărășești – Vrancea, Zimandu Nou – Arad și Solca – Suceava.

Compania continuă astfel ritmul susținut de investiții în extinderea capacității de producție, atât prin noi linii și unități de producție, cât și prin încorporarea unor tehnologii de ultimă generație menite să aducă îmbunătățiri în calitatea, designul și coloristica produselor Symmetrica.

Sursa foto: Symmetrica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri