Comisia Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care analizeaza admiterea la tranzactionare, a propus, satamana trecuta, trasferul titlurilor companiilor UCM Resita si Rafinaria Astra din Ploiesti de la categoriile actuale, pe fondul unei lichiditati reduse.

In cazul Rafinariei Astra Romana Ploiesti, Comisia de Admitere la Tranzactionare a BVB a propus transferul titlurilor de la prima categorie la categoria a treia. Principalul motiv a fost gradul redus al tranzactiilor cu actiunile companiei. Potrivit comunicatului transmis de UCM Resita, Comisia de Admitere la Tranzactionare a BVB a propus transferarea titlurilor la categoria actiunilor necotate, categoria a treia, motivul fiind lichiditatea redusa pe care a inregistrat-o compania, informeaza NewsIn.

Potrivit reglementarilor BVB, lichiditatea medie pentru prima categorie este de 25.000 lei pe zi, iar in cazul rafinariei ploiestene, valoarea tranzactiilor nu a depasit 944,6 lei. Ambele companii au la dispozitie 14 zile pentru a transmite Bursei de Valori Bucuresti o eventuala pozitie inainte ca insitutia sa ia o decizie finala.