Comertul traditional reprezinta principalul canal de vanzare pentru Coca Cola Romania, cu un procent de aproximativ 55% din vanzarile totale, urmand nivelul pietei romanesti. Retailul modern, pe de alta parte, are o rata de crestere mult mai mare si este foarte dinamic, in special in zona de supermarketuri si discounteri, in timp ce in zona de HoReCa, desi Coca Cola livreaza in mai multe locatii decat media pietei, ramane totusi foarte mica, a declarat Alina Bucelea, director comercial Coca Cola Romania.

„Romania este inca dominata de comertul traditional, de magazinele mici de cartier ca si pondere in total. Ca rata de crestere comertul modern este mult mai dinamic si cele mai dinamice canale sunt discounterii si supermarketurile, mai ales prin deschiderile de magazine. Pentru Coca Cola ponderile sunt asemanatoare, cu diferente destul de mici, ambele canale sunt importante pentru noi”, a declarat Alina Bucelea.

„Zona de HoReCa este si ea importanta, desi ne-am dori sa fie mai dinamica, Romania este un pic atipica din acest punct de vedere, este un canal mult mai mic in comparatie cu tarile vecine. Daca ma uit la numarul de locatii de HoReCa, avem acelasi numar ca si Bulgaria, care are o populatie de trei ori mai mica. Noi acoperim HoReCa existenta, dar inca este mica. Pentru noi, zona de HoReCa este un pic mai mult decat pentru piata, care dupa estimarile noastre, este in jur de 10%”, a adaugat aceasta.

Alina Bucelea a vorbit in cadrul Profesionistii in Retail despre evolutia companiei pe plan local, strategia comerciala si trendurile pietei de bauturi carbogazoase. Astfel, primele luni ale anului au adus vanzari in crestere pentru Coca Cola, sustinute de lansarea brandului Fuzetea, care inregistreaza performante peste asteptarile initiale ale companiei.

De asemenea, in 2017 Coca Cola a obtinut afaceri mai mari cu 6% fata de anul anterior si a bifat cresteri pe toate categoriile de produse din portofoliu. Cea mai mare pondere din cifra de afaceri este detinuta de bauturile carbonatate, urmate de apa.

Pentru a afla evolutia categoriilor de produse din portofoliul Coca Cola si trendurile din piata romaneasca, urmariti integral emisiunea Profesionistii in Retail.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri