Integrarea va determina o crestere a cererii de produse si servicii pe piata din Romania. In plus, aderarea la UE va determina o dezvoltare semnificativa a activitatii de comert en gros. Industria va beneficia, in mod substantial, de o crestere a puterii de cumparare in noile tari membre si statele invecinate ale acestora, au declarat oficialii Metro citati de NewsIn.

Armonizarea si alinierea legilor si reglementarilor legislative, fiscale si financiare la normele UE simplifica procesele comerciale si creeaza o transparenta interna si externa . Acest aspect are in vedere si criterii comerciale legate de igiena si siguranta alimentelor. indepartarea barierelor comerciale si a taxelor de import au, de asemenea, un efect pozitiv asupra industriei comertului de retail si cash & carry.

Mediul de afaceri din noile tari membre este asteptat sa se imbunatateasca, prin intrarea in UE. in ultimii ani, mediile economice din Europa de Est au inregistrat deja rate impresionante de crestere a PIB si a puterii de cumparare. Diverse previziuni raporteaza ca aceasta tendinta va fi accelerata de aderarea la UE.

Sporirea concurentei si libera circulatie a bunurilor, persoanelor si capitalului pot spori dezvoltarea economica a noilor tari membre si pot constitui baza unor activitati comerciale prospere. Aceasta se aplica atat clientilor profesionisti, care reprezinta tinta vizata de Metro Cash & Carry, cat si consumatorului final, vizat de Metro Group prin diviziile sale de vanzari Real Hypermarket .

Ca urmare a aderarii la UE, Metro Cash & Carry va avea anumite obligatii si oportunitati in cele doua noi tari membre, unde compania este deja prezenta: Romania si Bulgaria. Reglementarile legislative, fiscale, financiare si de alta natura trebuie armonizate cu standardele UE. in plus, diferite activitati, structuri si operatiuni din cadrul companiei sunt astfel mult usurate si, prin urmare, devin mai eficiente.

In Romania, grupul german opereaza o retea de 23 de magazine cash&carry si opt hypermarketuri Real. .

Metro Cash&Carry Romania face parte din Metro Cash&Carry International, retea prezenta in 28 de tari cu 554 de magazine. Reteaua a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 28,1 miliarde de euro.

Metro Cash&Carry International este o divizie a companiei germane Metro Group. Celelalte divizii sunt Media Markt, Saturn, hipermarketurile Real si supermarketurile Extra. Corporatia a avut in 2005 o cifra de afaceri de 55,7 miliarde de euro.

La ora actuala, grupul Metro este prezent in 30de tari si are in jur de 250.000 de salariati in peste 2.200 de unitati.