Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice (APMGR) si-a desemnat conducerea pentru urmatorii doi ani. Adrian Grecu, country manager Mylan Romania, a fost reales Presedinte in cadrul Adunarii Generale din data de 12 februarie 2019.

Tot atunci, APMGR i-a reales in pozitia de Vicepresedinte pe Viorica Preduna, country manager, Alvogen Romania si membru pe Daniel Bran, country manager Accord Healthcare. Din consiliului director mai fac parte Simona Cocos, country manager Zentiva si Rasvan Baltag, country manager Medochemie.

Conducerea APMGR isi propune sa coopereze cu autoritatile pentru a creste accesul pacientilor la medicamente accesibile, prin aplicarea unei taxe de clawback diferentiat, principalul obstacol in accesul pacientilor la medicamente ieftine.

”Mii de medicamente generice esentiale pacientilor romani au fost sau vor fi retrase din piata, urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, care reprezinta cel putin o treime din pretul de productie. Solicitam autoritatilor implementarea imediata a unui calcul diferentiat al taxei clawback – singura masura care poate opri disparitia medicamentelor”, a declarat Adrian Grecu, presedintele APMGR.

Reprezentantii asociatiei au atras atentia, in numeroase randuri, ca dezinteresul autoritatilor fata de aplicarea taxei de clawback diferentiat pune in pericol soarta a milioane de pacienti romani care folosesc medicamente ieftine, fiind primele afectate de lipsa unei decizii referitoare la introducerea calculului diferentiat al taxei clawback.

Citeste si:
Klaus Iohannis si Dan Barna isi depun vineri candidaturile
Klaus Iohannis si Dan Barna...

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) este o organizatie non-guvernamentala si indepedenta, care isi propune sa contribuie in mod activ la imbunatatirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacientii romani.

Companiile membre APMGR au capacitati de productie in Bucuresti, Targu Mures si Constanta unde se produc peste 1.500 de medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice si antialergice, pana la produse oncologice. Industria generica locala contribuie cu cca 1,5% la PIB, asigurand peste 8.000 de locuri de munca. APMGR este afiliata la Medicines for Europe, organizatia reprezentativa a industriei producatoare de medicamente generice si biosimilare din Europa.

APMGR reprezinta principalele companii producatoare de medicamente generice din Romania: Accord Healthcare, Amring Pharmaceuticals, Alvogen, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Krka, Magistra CC, Medochemie, Mylan, Sandoz, Teva, Zentiva.

Citeste si:
Un prim aviz favorabil pentru legea de impozitare a pensiilor speciale
Un prim aviz favorabil pentru...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fifor il acuza pe Iohannis ca blocheaza investitiile