MedLife a finalizat tranzactia de cumparare a pachetului majoritar de 51% din actiunile grupului de companii Rozsakert Medical Center, din Ungaria, informeaza compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucuresti, potrivit Agerpres.

Rozsakert Medical Center (RMC) este in top 10 operatori de servicii medicale private din Ungaria. Compania are in componenta o clinica multidisciplinara care include si un compartiment dotat cu o sala de mici interventii chirurgicale si un centru de stomatoloigie. Potrivit reprezentatilor companiei, anual le trec pragul peste 40.000 de pacienti.

Grupul de companii reuneste o echipa de peste 250 de medici si asistenti medicali. La nivelul anului 2017, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 4,2 milioane de euro, potrivit conducerii RMC.

"Am incheiat prima tranzactie din Ungaria, iar strategia noastra in ceea ce priveste extinderea in afara granitelor continua. Intentionam sa acceleram cresterea, astfel in urmatoarele luni ne dorim sa ne extindem cu inca doua unitati medicale in Ungaria, in regim de greenfield, dar nu excludem nici posibilitatea unei noi achizitii", a declarat Mihai Marcu, CEO si presedinte al MedLife Group.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 794,5 milioane lei, in crestere cu 27% fata de anul 2017. Totodata, rezultatul net al grupului a crescut cu 88%, ajungand de la 8,7 milioane lei in 2017 la 16,4 milioane lei in 2018.

Valoarea companiilor listate...
Citeste si: La cat a ajuns valoarea companiilor listate pe BVB saptamana aceasta

In ceea ce priveste cifra de afaceri impartita pe liniile de business, clinicile si divizia corporate au cea mai mare pondere, 31%, respectiv 21%, iar de mentionat este ca segmentul clinicilor a avut o crestere de aproximativ 50% fata de 2017. Clasamentul este urmat de spitale si laboratoare, cu pondere de 20%, respectiv 17%, potrivit unui comuncat de presa.

MedLife opereaza cea mai extinsa retea de clinici din Romania, una dintre marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium.

Guvernul vrea sa reintroduca...
Citeste si: Statul vrea reintroducerea coplatii serviciilor medicale prin OUG


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
BRD acorda actionarilor un dividend brut de 1,64 lei/actiune