Petrom reduce incepand de joi noapte preturile carburantilor cu pana la noua bani pe litru, ca urmare a scaderii cotatiilor internationale ale petrolului, informeaza un comunicat al companiei.

Incepand cu data de 12 ianuarie 2007, ora 00:01, preturile benzinelor ECO Premium, Premium 95 fara plumb si Top Premium 99+ scad cu opt bani/litru, ajungand la 3,09 lei/litru, 3,07 lei, respectiv 3,39 lei. Sortimentele de motorina Top Nordic Diesel si Euro Diesel 4 se vor ieftini cu noua bani/litru, respectiv opt bani/litru. Noile preturi la pompa vor fi de 3,13 lei/litru pentru Top Nordic Diesel si de 3,02 lei/litru pentru Euro Diesel 4.

"Politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne. Masura de reducere a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania", mentioneaza comunicatul companiei petroliere.

Pretul petrolului a alunecat, miercuri, cu 1,2%, sub 55 dolari/baril, amenintand repetarea scaderii din sedinta trecuta de tranzactionare, din cauza vremii blande si repozitionarii fonurilor de investitii, care au coborat preturile la cea mai mica valoare din ultimele 19 luni, relateaza Reuters.

Pretul petrolului a fost oarecum sustinut de disputa comerciala intre Rusia si Belarus, care a dus la oprirea furnizarii de petrol printr-una dintre cele mai mari conducte din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
(P) Povestea producătorului de înghețată TOPGEL
Setari Cookie-uri