Administratorii Rafo onesti au amanat Adunarea generala programata marti in care urma sa se analizeze contractarea unui credit in valoare de pana la un miliard de dolari de la WestLB(Landesbank) Germania sau de la orice alta banca nationala sau internationala, a anuntat un comunicat transmis BVB.

Conducerea a reprogamat sedinta pentru 20 februarie. Rafo a convocat, la sfarsitul anului trecut, adunarea generala a actionarilor pentru data de 23 ianuarie 2007. Pe ordinea de zi figureaza aprobarea semnarii si incheierii unor contracte de imprumut si a unora comerciale contracte comerciale de furnizare titei pentru o valoare totala de doua miliarde de dolari. Totodata, pe ordinea de zi figura si aprobarea semnarii si incheierii unor contracte de vanzare - cumparare produse petroliere pentru o valoare totala de pana la trei miliarde de dolari.

Actionarii Rafo Onesti au aprobat in noiembrie, majorarea capitalului social al companiei cu 1,89 miliarde lei, de la 432,026 milioane lei la 2,329 miliarde lei. Actionarii au decis anularea a peste 3.456 miliarde actiuni emise suplimentar de companie pentru a permite tuturor actionarilor sa isi pastreze detinerile pe care el aveau inainte de majorarea de capital. In urma majorarii, Balkan Petroleum LTD detine 18,18% din capitalul social al Rafo, iar Ministerul de Finante are o participatie de 34,64%. Compania Calder A International controleaza 31,18%, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului 0,77% din capitalul societatii din Onesti.

In plus, actionarii au aprobat modificarea actului constitutiv al Rafo. Astfel, pentru ca AGA sa poata lua o decizie, este nevoie ca actionarii prezenti sa reprezinte cel putin jumatate din capitalul social, iar hotararile sunt luate prin majoritate absoluta a celor prezenti la sedinta.

In anul 2005, RAFO a inregistrat pierderi de 153,7 milioane lei, cu circa 60% mai mici decat in anul 2004, cand compania a pierdut 372 milioane lei. In primul trimestru din 2006, RAFO a obtinut un profit operational 10,6 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Business de criză: top 5 instrumente de digital relevante în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri