Platforma de tip cloud Kinderpedia, dedicata nevoiloe de management si comunicare in interiorul gradinitelor si scolilor, a obtinut o finantare de 45.000 de euro de la Innovators for Children, un program de accelerare. Suma va fi folosita pentru dezvoltarea unui modul de evaluare a progresului scolar in cresa, gradinita si ciclul primar, adaptat curiculei nationale.

Practic, dascalii vor putea introduce informatiile despre progresul copiilor in aplicatie si de acolo isi vor exporta, in format standard, inclusiv rapoartele oficiale. In plus, informatiile se vor putea folosi pentru a urmari parcursul unui copil pe un interval mai mare de timp, situatia unei intregi clase sau chiar institutii, dar si pentru a oferi feedback si recomandari parintilor.

„Ne propunem ca in urmatoarea perioada sa aducem beneficiile tehnologiei si in sistemul public de educatie si purtam discutii cu municipalitatile pentru a pilota Kinderpedia in mai multe orase” a declarat Evelina Necula, Co-Fondator si CMO Kinderpedia.

Alte trei afaceri dedicate sanatatii si wellbeing-ului beneficiaza de finantare in cadrul programului Innovators for Children.

Citizen Next, parte a initiativei CivicTech Romania, a obtinut 22.500 euro pentru parinte.eu, o aplicatie prin care parintii sa poata fi notificati de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum si de alte investigatii recomandate pentru acestia. Aplicatia va avea si o componenta educationala, din surse verificate, care sa faca viata noilor parinti mai usoara.

Asociatia KinetoBebe primeste 17.500 euro pentru un laborator digital de stimulare neuromotorie a copiilor, care sa creeze continut pentru o retea de micro-learning pentru kinetoterapeuti. Mai concret, va fi dezvoltata o platforma de invatare de bune practici pentru specialisti, care prin imbunatatirea calitatii actului terapeutic, vor sustine recuperarea mai rapida si eficienta a copiilor.

O finantare de 15.000 euro va sprijini lansarea Arttachment – o aplicatie menita sa sprijine relatia dintre parinti si copii, ghidandu-i pe parinti in a sustine dezvoltarea emotionala, sociala si cognitiva a copiilor lor. Aceasta va include diverse tipuri de activitati pe care parintele sa le faca impreuna cu copilul sau si care sa creeze un context favorabil unei bune evolutii a celui mic.

Innovators for Children este un accelerator dedicat solutiilor care aduc un impact pozitiv in sanatatea si wellbeing-ul copiiilor si al adolescentilor, prin inovare scalabila. Pe parcursul celor 100 de zile de program, cele 12 echipe participante au beneficiat de 4 workshop-uri, 3 intalniri de feedback & follow-up cu echipa de mentori, 5 webinarii de progres, o conferinta de tip retreat de 4 zile cu cei mai importanti actori din domeniul sanatatii si educatiei, atat din sectorul public, cat si din cel privat si non-guvernamental. Proiectul este realizat in parteneriat cu Impact Hub Basel si beneficiaza de sprijinul Fundatiei Botnar.

Kinderpedia este un instrument inteligent care ajuta educatorii, profesorii si directorii de gradinite si scoli sa salveze intre 6 si 9 ore pe saptamana, mentinand parintii conectati si implicati. Intreaga activitate este centralizata si coordonata cu ajutorul unei singure solutii, astfel incat reduce timpul administrativ al profesorilor si educatorilor cu peste 40%, imbunatateste semnificativ implicarea parintilor, printr-o interfata sigura si usor de folosit si ofera directorilor o perspectiva completa asupra tuturor activitatilor si comunicarii din institutie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri