Operatorul portuar Oil terminal Constanta a anuntat, joi, incheierea transferului pachetului majoritar de actiuni detinut de Ministerul Economiei si Comertului catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a informat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

In urma acestui proces, AVAS detine 59,62% din capitalul operatorului portuar, iar Fondul Porprietatea detine 10% din capital.

In decembrie 2006, guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, transferarea a 41 de societati de la OPSPI (Ministerul Economiei si Comertului) la AVAS "pentru unificarea activitatii de privatizare la o singura institutie". AVAS a preluat de la OPSPI companii distribuitoare si producatoare de energie electrica, transportatorii de petrol si produse petroliere, companii din industria de aparare, societatile miniere, precum Petrom, Oil Terminal, Conpet, Petrotrans, Distrigaz Sud, Complexele Energetice Rovinari, Turceni si Craiova, Electrica, Avioane Craiova, Automobile Craiova, Romaero, Romarm.

Terminalul maritim a realizat, in 2005, o cifra de afaceri de 128 milioane lei si un profit de 6,057 milioane lei. Compania Oil Terminal a obtinut un profit net de 636.477 lei pe primele noua luni din 2006, de aproape 20 de ori mai mic decat cel afisat in aceeasi perioada a anului anterior, de 12,482 milioane lei.

Cifra de afaceri neta a companiei a scazut cu 7,8%, de la 99,044 milioane lei in primele noua luni din 2005, la 91,302 milioane lei la sfarsitul lunii septembrie 2006. Actiunile Oil Terminal sunt cotate in categoria a II-a la Bursa de Valori Bucuresti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri