UCM Resita inchide trei unitati de productie

Actionarii companiei UCM Resita au aprobat inchiderea a trei unitati de productie si radierea lor de la Registrul Comertului, a anuntat un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti. In plus, actionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administratie inchirierea celor trei unitati, respectiv Centrul de Productie Oxigen, Sectia Turnatorie si Sectia Forja Ebos, in conditii minime de pret al chiriei.

Actionarul majoritar, societatea INET AG, care detinea 51% din titlurile companiei resitene, controleaza 96,38%, in urma majorarii de capital. in actionariat sunt incluse si SIF Banat-Crisana cu 1,17%, SIF Oltenia cu 1,09% si Asociatia Salariatilor PAS cu 0,7%. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului controleaza 0, 02% din capitalul social, iar Broadhurst Investment, 0,039% din capital, potrivit NewsIn.

Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 137,16 milioane de lei noi. UCM Resita este listata la categoria II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Titlurile societatii au fost tranzactionate in perioada iulie 1997-octombrie 2004. Compania resiteana a afisat, in trimestrul al treilea, o pierdere de 5,8 milioane lei (1,63 milioane euro), valoare apropiata de pierderea de 5,54 milioane lei, inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

UCM Resita a obtinut, in trimestrul al treilea, o cifra de afaceri de 32,61 milioane lei (9,21 milioane euro), in crestere cu 28% mai mare decat cele 25,33 milioane lei obtinute, in trimestrul III al anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri