Actionarii Interbrew Efes Brewery au aprobat fuziunea prin absortie intre societate, in calitate de entitate absorbita si societatea Interbrew Romania, in calitate de entitate absorbanta, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial si preluate de NewsIn.

Ca efect al fuziunii dintre cele doua societati Interbrew Efes Brewery isi inceteaza existenta fiind dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul sau este transmis societatii absorbante Interbrew Romania.

Conform proiectului de fuziune, Interbrew Romania va emite, in cadrul unei operatiuni de majorare a capitalului social, actiuni care vor fi subscrise de Interbew Central European Holding B.V si respectiv Interbrew International B.V., in schimbul actiunilor detinute in capitalul social al societatii.

Actionarul majoritar al societatii Interbrew Efes Brewery este compania Interbew Central European Holding B.V.cu sediul in Olanda, care detine 99, 9887 % din capitalul societatii, iar restul partilor sociale sunt detinute de Interbrew International B.V.

Interbrew Romania este filiala concernului multinational InBev, cel mai mare producator de bere din lume. Interbrew Romania este prezenta in Romania de peste 12 ani si produce marcile de bere Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc. De asemenea, compania importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.