Companiile Semanatoarea si MYO-O s-au asociat cu producatorul belarus MTZ in vederea infiintarii in Romania a unei noi fabrici de tractoare, ROMBEL Traktors, in care investesc patru milioane euro.

Noua companie mixta a luat nastere prin asocierea celor trei companii in care MTZ Belarus va controla jumatate din actiuni, iar Semanatoarea S.A. va detine un pachet de 20% din totalul capitalului. Restul de 30% vor fi impartite intre societatea MYO-O S.A. si alte persoane fizice din Romania.

Investitia va fi realizata in participatie egala de catre partile romana si belarusa si va avea in vedere facilitatile de productie, linia de asamblare, licentele aferente produselor, softurile de proiectare si control, dar si pregatirea personalului, anunta un comunicat de presa al celor doua societati autohtone.

Compania nou creata isi propune sa produca anual 4.000 de tractoare destinate in principal pietei interne, dar si exportului. In prima faza, se vor produce diverse variante de tractoare, cu puteri cuprinse intre 81 cai putere (CP) si 89 CP, urmand ca, pe viitor, sa se extinda pentru inglobarea plajei de 105 - 138 CP.

Primele utilaje fabricate de ROMBEL Traktors vor fi disponibile pe piata autohtona incepand cu a doua jumatate a anului 2007 si vor fi distribuite prin reteaua nationala de centre de distributie MYO-O, care cuprinde sase centre regionale: Buzau, Arad, Craiova, Roman, Constanta si Brasov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
O fabrică clandestină subterană, în provincia Malaga
Setari Cookie-uri