Actionarii Rafo Onesti au aprobat incheierea unui imprumut de pana la un miliard de dolari de la WestLandesbank, potrivit unui comunicat transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii Rafo Onesti au aprobat incheierea unui imprumut in limita sumei de un miliard de dolari, cu WestLandesbank Germania sau cu "alta banca de renume". S-a mai aprobat incheierea unor contracte comerciale de furnizare de titei pentru o valoare totala de pana la doua miliarde de dolari, informeaza NewsIn. Actionarii au cazut de acord asupra incheierii unor contracte de vanzare-cumparare produse petroliere, pentru o valoare totala de pana la trei miliarde de dolari. Se vor incheia, totodata, contracte de garantie colaterala pentru contractele amintite anterior, in functie de solicitarile bancilor care acorda imprumuturile.

IVG Investment & Management BV a fost desemnat administrator special pentru negocierea, semnarea si incheierea documentelor aferente contractelor mai sus amintite. Durata contractului de administrare incheiat intre Rafo si IVG Investment & Management BV s-a prelungit de la un an la patru ani, cu extinderea automata a duratei cu inca un an. Actionarii au mai hotarat incheierea unui acord de procesare intre IVG Trading & Marketing AG, cu sediul in Elvetia, si Rafo, compania romaneasca urmand sa fie procesator in cadrul acestui contract. S-a aprobat data de 7 martie ca data de inregistrare pentru hotararile adunarii generale. Titlurile Rafo sunt listate pe BVB, la categoria necotate, sub simbolul RAF.

Firma Balkan Petroleum Ltd., care detine in jur de 98% din actiunile Rafo, a fost cumparata de Calder-A, anuntase fostul manager general al rafinariei, Marin Anton, la sfarsitul lunii noiembrie 2006. Actionarii firmei Calder-A sunt Iakov Goldovskiy cu o participatie de 80% si Todor Batkov, care detine 20 %. La acea data, Adunarea Generala a Creditorilor a prelungit cu un an termenul de finalizare a planului de reorganizare a rafinariei, care ar fi expirat la 8 decembrie 2006. Tot atunci, reprezentantii Calder-A avansau sfarsitul anului 2006 ca termen de preluare si achitare a creantei de peste 200 de milioane de dolari catre Ministerul Finantelor Publice si luna ianuarie pentru repornirea rafinariei.

Pe 12 iulie 2005, s-a semnat contractul dintre Calder-A International si Balkan Petroleum, ce viza preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Rafo. Novatia contractului de privatizare de la Balkan Petroleum catre Calder-A International nu a fost niciodata recunoscuta de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Pentru a putea controla, totusi, rafinaria bacauana, Calder-A a achizitionat firma Balkan Petroleum. Rafinaria Rafo Onesti se afla inca din 2004 in proces de reorganizare judiciara si faliment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri