Actionarii Rolast SA Pitesti (RLS) au decis schimbarea domeniului de activitate din productia de articole de cauciuc in inchirierea bunurilor imobiliare proprii si concedierea tuturor angajatilor din cauza imposibilitatii de a obtine profit. "Masura a fost determinata de performantele tot mai slabe ale companiei, chiar si dupa repetatele reorganizari si investitii in societate”, se spune intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Directorul de personal, Elena Manda, a declarat pentru NewsIn ca "vor urma negocierile cu sindicatul", dar s-a abtinut sa faca vreun comentariu asupra platilor compensatorii catre salariatii ce vor fi disponibilizati. Imobilele vor fi scoase spre inchiriere incepand cu 30 aprilie.

In primele noua luni ale anului 2006, compania a afisat o pierdere de 6,43 milioane lei (1,81 milioane euro), cu 27% mai mare decat in perioada similara a anului 2005, cand pierderile inregistrate de companie au fost de 5,033 milioane lei. Rolast a inregistrat si o scadere de 13,8% a cifrei de afaceri realizata in primele noua luni ale anului, de la 45,596 milioane lei in 2005, pana la 39,300 milioane lei (11,10 milioane euro), in intervalul similar al anului trecut.

Pierderile inregistrate de companie in anul 2005 au depasit 11 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 59,6 milioane de lei noi.

Rolast a fost infiintata in anul 1990 prin preluarea patrimonului fostei societati Combinatul de Articole Tehnice din Cauciuc Pitesti. Rolast produce articole din cauciuc si are o capacitate instalata de 31.000 tone anual.

Rolast are un capital social de 30,8 milioane de lei noi. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria necotate. in strucutra actuala a actionariatului Naniero Investments Limited detine 50,59%, iar Romanian Investments Fund detine 14,62% din capitalul social al companiei. Mir Asset Management SRl controleaza 13,5% din capitalul companiei, iar Citibank Romania 6,10%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bugetarii pot sta linistiti. NU se anunta disponibilizari