Compania austriaca de invelitori si fatade Eternit a intrat pe piata materialelor de constructii din Romania unde si-a lansat noile produse din ciment fibros si estimeaza o cifra de afaceri de zece milioane de euro in urmatorii trei ani de zile.

Introducerea pe piata romaneasca a fibrocomentului Eternit reprezinta o alternativa optima, in conditiile in care, de la 1 ianuarie 2007, a fost interzisa comercializarea si utilizarea produselor care contin azbest, ce au in componenta fibre anorganice cu efect cangerigen, potrivit directorului reprezentantei din Romania a companiei Eternit, Adrian Albulet. El a mai declarat ca producatorul de materialelor de constructii a deschis deja in Romania un birou de marketing si vanzari, iar strategia prevede colaborarea cu distribuitori directi in toate regiunile tarii.

"Am ales sa intram pe piata romaneasca deoarece in momentul de fata aici exista un potential foarte mare al sectorului materialelor de constructii, iar proiectele care urmeaza a fi derulate de investitorii imobiliari reprezinta un atu pentru noi. Dorim sa devenim alternativa optima pentru proiectanti, constructori, comercianti si investitori si estimam vanzari de zece milioane de euro pe o perioada de trei ani", a declarat Albulet, citat de NewsIn.

Eternit produce si comercializeaza invelitori si fatade pe baza de fibrociment, material compozit ecologic pe baza de ciment Portland si apa, armat cu fibre naturale. Potrivit directorului companiei, produsele pe baza de fibrociment sunt mai usoare, au rezistenta la schimbul de temeratura, la rupere si sunt impermeabile.

Actionarii companiei sunt Eternit Werke Ludwig Hatschek AG si firma daneza Dansk Eternit Holding Group. Cele doua societati au unitati de productie in Cehia, Polonia, Finlanda, Austria si Ungaria.

Piata de invelitori pentru acoperis va depasi 130 milioane euro in 2007


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri