Directorul Oltchim SA Rm.Valcea, Constantin Roibu, a declarat ca societatea valceana este in tratative pentru construirea celei mai mari fabrici de tevi si fitinguri din PVC din tara
Oltchim este in tratative cu doua firme din Italia pentru a construi, la Platforma Chimica Ramnicu Valcea, cea mai mare fabrica din Romania de tevi din PVC si fitinguri din PVC, a declarat pentru NewsIn, Constantin Roibu, directorul general al SC Oltchim SA Ramnicu Valcea.

Potrivit lui Roibu, aceasta fabrica este de stricta necesitate pentru economia romaneasca, deoarece, in prezent, peste 80% dintre fitingurile din tara sunt aduse din import. Intentia Oltchim este sa produca fitinguri la Ramnicu Valcea pentru a fi distribuite in toata tara si, de asemenea, sa produca tevi din PVC cu diametru mare, a mai spus directorul Oltchim.

Roibu a mai declarat ca, in perspectiva apropiata, Oltchim va prelua instalatia de piroliza de la Arpechim Pitesti, va construi o noua statie de electroliza cu membrana, cu o capacitate de 285.000 de tone pe an, cea mai mare din Europa, precum si o noua statie de clorura de vinil, iar pentru protectia mediului se vor investi 34,5 milioane dolari. in urma acestor investitii, vom ajunge de la o cifra de afaceri de 510 milioane de euro, atat cat am avut anul trecut, la o cifra de afaceri de aproximativ 800 milioane euro in 2010, sustine Constantin Roibu.

Oltchim este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din Romania, infiintata in anul 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic Ramnicu Valcea. Lucrarile de investitii au inceput in luna iulie 1966, iar doi ani mai tarziu a fost pusa in functiune si prima instalatie cea de Electroliza cu catod de mercur. in anul 1990, prin Hotararea de Guvern nr.1213/20 noiembrie, in baza Legii nr.15/1990, Combinatul Chimic Ramnicu Valcea a devenit societate comerciala pe actiuni, sub denumirea SC Oltchim S.A.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri