Actionarii Vitimas SA Tecuci si ai CIT SA Tecuci au aprobat fuziunea dintre cele doua companii, iar omul de afaceri Catalin Chelu, actionarul majoritar al celor doua societati, va controla 67% din compania rezultata in urma fuziunii, informeaza NewsIn.

Producatorul de masini agricole, Vitimas Tecuci, are un capital social de 979.228 lei, divizat in 391.691 actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, iar Catalin Chelu detine 50% din capitalul social, se arata in comunicatele transmise de companii pietei Rasdaq. Compania Industriala de Transport (CIT) Tecuci are un capital social de aproape trei milioane lei, divizat in 1,18 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, in care Catalin Chelu detine 88% din capitalul social.

Conform bilantului contabil de fuziune, valoarea activului net al Vitimas este de 4,2 milioane lei, iar valoarea activului net al CIT este de 3,424 milioane lei, iar in total activul net este de 7,63 milioane lei.

Proiectul de fuziune prevede un raport de schimb este de 2,90 actiuni Vitimas pentru 10,73 actiuni CIT. Societatea absorbanta, Vitimas, va emite in favoarea CIT 311.157 actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, si cu o valoare contabila de 2,90 lei.

In urma fuziunii, capitalul social al Vitimas va creste cu aproape 800.000, pana la 1,777 milioane lei, si va fi divizat in 710.848 actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Obiectul de activitate se va completa cu turnarea fontei si a otelului, productia de cisterne, construirea si repararea vagoanelor, comert cu amanuntul al carburantilor, inchirierea de masini.

Principalii actionari, dupa fuziune, vor fi Catalin Chelu cu 67%, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) cu 22%, SIF Moldova cu 1,48% si Mega Construct SA cu 0,8%.

Actionarii CIT Tecuci au mai aprobat contractarea unui credit de trei milioane lei, pentru activitatea de exploatare si pentru vanzarea si cumpararea de actiuni de pe piata de capital. Actionarii Vitimas Tecuci au mai aprobat contractarea unui credit de sase milioane lei, pentru activitatea de exploatare si pentru vanzarea si cumpararea de actiuni de pe piata de capital. Actionarii au hotarat ca profitul din 2006 sa fie trecut la rezerve.

Titlurile CIT Tecuci si Vitimas Tecuci sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea de negociere extrabursiera, sub simbolul COIP, respectiv, sub simbolul VITK.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri