Intermediarul in afaceri cu energie Buzmann Industries a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 86,4 milioane de lei si un profit de 6,9 milioane lei, in special datorita unui contract de achizitie de energie ieftina de la Hidroelectrica, valabil pana in 2014.

Reprezentantii Buzmann, prezenti, joi, la audierile comisiei de ancheta a activitatii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) au declarat ca au un contract cu Hidroelectrica incheiat in 29 noiembrie 2004 si valabil pana in 2014, prin care achizitioneaza aproximativ 600 de GWh pe an.

Directorul general al companiei Nicolae Dragos a declarat ca a reusit sa incheie contractul cu Hidroelectrica in 29 noiembrie 2004, cu incepere de livrare de la 1 ianuarie 2005, dupa ce a fost la secretariatul producatorului si ulterior s-a intalnit cu conducerea acestuia. Potrivit lui Dragos, Hidroelectrica poate sa iasa din contract "numai atunci cand noi nu mai acceptam renegocierea pretului".

Pentru 2007, oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei, datorita achizitionarii unui supliment de energie de pe bursa si un profit de aproximativ 6% din cifra de afaceri. In 2005, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 33,46 milioane de lei si un profit de 16% din aceasta. In prezent, traderul are 15 angajati si 60 de clienti carora le furnizeaza energie.

Potrivit responsabililor companiei, cei mai importanti clienti ai Buzmann Industriei sunt Ductil, Steel Buzau, Ductil Steel Otelul Rosu, Arctic, Solectron, Loulis, Domos, Cora, Kronostan si Baumit. Buzmann vinde electricitate si catre Energy Holding, Enol, Total Electric Oltenia si Green Energy. Conform declaratiilor oficialilor, Buzmann achizitioneaza electricitate prin bursa si de la Complexul Turceni.

Conform declaratiilor oficialilor companiei, Buzmann nu are nicio legatura cu omul de afaceri Bogdan Buzaianu, asa cum s-a scris in presa, iar compania este detinuta de holdingul Invest Line din Cipru. Reprezentantii companiei au mai spus ca acest holding este detinut de doi cetateni greci, Bobby Cristodulo si Ianula Gheorghiu. Potrivit acestora, Buzmann Industries SA, reprezentata de cetateanul elvetian Nicolas Guhp, a vandut in 31 august 2005 compania Buzmann Industries SRL catre acest holding.

Nicolae Dragos, directorul general a precizat ca a obtinut contractul cu Hidroelectrica pana in 2014 pentru ca se cunostea personal cu conducerea Hidroelectrica. "Pana in 1998 am lucrat in CONEL(fosta companie de electricitate - n.r.), unde am fost consilier pe probleme de import-export de energie. Cei de la Hidroelectrica ma cunosteau si stiau ca sunt serios", a declarat potrivit NewsIn directorul general. Firma Buzmann Industries a fost infiintata in 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri