Compania Prio Biocombustibil, afiliata la grupul Martifer, a castigat un contract in valoare de 50 de milioane de euro pentru a livra 70.000 de tone de biodiesel catre Petrom in urmatorii doi ani, a declarat presedintele grupului portughez, Carlos Martins, pentru Jornal de Negocios. Potrivit ziarului portughez, acordul incheiat de Martifer cu Petrom garanteaza un cumparator pentru o treime din productia estimata de rafinaria romaneasca in 2007 si jumatate din productia prognozata pentru 2008.

Martifer s-a angajat sa aprovizioneze Petrom cu 20.000 de tone din biodiesel in 2007 si cu 50.000 de tone in 2008, din fabrica sa localizata in sudul Romaniei (Lehliu Gara, jud. Calarasi), despre care estimeaza ca va intra in functiune in prima jumatate a acestui an.

Potrivit Jornal de Negocios, citat de NewsIn, fabrica de biodiesel a Martifer ar putea sa inregistreze vanzari anuale de aproximativ 70 de milioane de euro in momentul cand va deveni complet operationala.

Martifer este ramura pentru industrie si energie a Mota Engil SGPS si are in portofoliu aproximativ 40 de companii din sectoare precum constructiile, productia de echipamente energetice, generarea de electricitate sau productia de combustibili avansati. Activele Martifer depasesc valoarea de 300 de milioane de euro.

Petrom a anuntat ca va comercializa pe piata romaneasca, incepand din luna iulie, motorina cu un continut de 2% biodiesel, dupa ce a semnat un contract pentru achizitia acestuia de la Prio Biocombustibil, societate din Grupul Martifer.

Potrivit comunicatului Prio Biocombustibil va livra, in acest an, catre Petrom o cantitate totala de circa 20.000 de tone de biodiesel, urmand ca in 2008 cantitatea livrata sa creasca pana la 50.000 de tone. Biodieselul va fi amestecat cu motorina in cele doua rafinarii ale Petrom si va fi livrat pe piata din Romania, incepand cu luna iulie a acestui an.

Petrom nu a dat informatii referitoare la valoarea contractului incheiat cu societatea membra a Grupului Martifer. Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Economiei si Comertului, motorina comercializata incepand cu 1 iulie 2007 va trebui sa contina biodiesel in proportie de 2%, urmand ca si benzina sa aiba acelasi procent de biocarburanti de la 1 ianuarie 2009.

Cititi si Motorina cu biodiesel va fi mai scumpa


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Importuri record de biodiesel in 2016