Producatorul roman de mobila Elvila a inregistrat, in primul trimestru al anului, vanzari cu 25% mai mari fata de perioada similara a anului trecut, a declarat presedintele companiei Elvila, Viorel Catarama.
Presedintele Elvila a explicat ca cea mai mare parte a spatiilor comerciale sunt in proprietatea companiei, "deoarece costurile cu amortizarea sunt mai mici decat costurile cu chiria". El a mai spus ca intentioneaza ca pana in 2010 sa listeze Elvila la Bursa de Valori Bucuresti, dar acest lucru nu se va intampla decat dupa ce profitul operational pe grup va ajunge sa se stabilizeze la minimum 8%, fata de 3,9 – 4% cat este acum, informeaza NewsIn.

Producatorul roman de mobila Elvila va incepe, anul acesta, constructia unei noi fabrici de mobila in care va investi aproximativ 4,2 milioane euro si care va fi teminata in 2008, a mai spus Viorel Catarama.

"Locatia exacta a fabricii nu a fost inca decisa, motiv pentru care compania nu a inceput inca lucrarile", a declarat Catarama. Potrivit lui, cel mai important proiect de anul acesta al companiei Elvila este dechiderea unui centru comercial cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, care va fi inaugurat la Ploiesti, in ultima parte a anului, cel mai probabil in lunile septembrie sau octombrie. Valoarea investitiei se situeaza in jurul sumei de 4,5 milioane de euro, iar proiectul se va desfasura in paralel cu deschiderea altor zece magazine in tara.

"Vreau sa acopar toata Romania cu magazine Elvila, nu numai capitalele de judet, ci si alte localitati, pentru ca peste tot se vinde mobila", a declarat Catarama, dar a precizat ca daca nu se va putea indeplini planul de deschidere al celor zece magazine din tara, specializate pe anumite categorii de mobila, compania se va rezuma macar la modernizarea magazinelor deja existente. Catarama a spus ca pana ce compania sa nu isi va atinge obiectivul de a avea cate un magazin in majoritatea oraselor din tara, nici nu se gandeste sa incerce sa intre pe pietele externe de mobila.

Producatorul de mobila Elvila a mai planificat, pentru anul viitor, investitii de aproximativ 12 milioane euro, pentru constructia a doua magazine, unul la Cluj si altul la Timisoara. Noile magazine vor avea o suprafata de aproximativ 10.000 metri patrati, fiecare.

In prezent, piata romaneasca este dominata de mobila din categoria medie, dar in viitorul apropiat piata va fi polarizata pe categoriile calitate si pret reduse, pe de o parte si calitate si pret ridicate (categoria de lux), pe de alta parte. Acest fapt ofera oportunitati pentru toti jucatorii din piata, potrivit unui studiu publicat pe pagina de internet Business Wire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri