Firma lui Elon Musk a fost eliminată din indicele de sustenabilitate S&P 500 ESG, gestionat tot de Dow Jones. CEO-ul Tesla a reacționat - unde altundeva decât pe Twitter, companie care tocmai a fost inclusă în același index.

Un director din cadrul S&P Dow Jones Indices a anunţat miercuri că firma a decis să elimine constructorul american de automobile electrice Tesla Inc din cadrul indicelui de sustenabilitate S&P 500 ESG din cauza unor probleme legate de acuzaţiile de discriminare rasială şi accidentele produse de pilotul său automat, scrie Agerpres.

De ce a fost exclusă Tesla din indicele S&P 500 ESG

Ca urmare a unor modificări care au intrat în vigoare de la data de 2 mai, indicele de sustenabilitate a eliminat şi alte companii precum Delta Air Lines şi Chevron Corp dar a adăugat reţeaua socială Twitter Inc şi compania de rafinare Phillips 66.

Citește și: Ce înseamnă investiții ESG?

Printre motivele care au contribuit la eliminarea din indexul de sustenabilitate se numără lipsa de detalii cu privire la strategia Tesla de reducere a emisiilor de carbon sau a unui cod de derulare a afacerilor, a precizat Margaret Dorn, responsabilă pentru indicii de sustenabilitate la S&P Dow Jones Indices. "Nu poţi să iei declaraţia de principii a unei companii ca atare, trebuie să te uiţi la practicile ei de-a lungul tuturor dimensiunilor cheie", a spus Margaret Dorn.

Reacția lui Elon Musk

În replică la decizia S&P Dow Jones Indices, fondatorul şi directorul general de la Telsa, Elon Musk a scris pe Twitter că "ESG este o înşelătorie".

"Exxon se numără printre primele zece cele mai bune companii din lume când vine vorba de chestiunile de mediu, social şi guvernanţă (ESG) în opinia S&P 500, în timp ce Tesla nici măcar nu se numără pe listă! ESG este o înşelătorie", a spus Elon Musk.

Musk a postat și un meme:

CEO-ul Tesla apoi a anunțat că atacurile politice asupra sa vor escalada în următoarea perioadă și că va vota partidul republican la următoarele alegeri din SUA. ”Democrații au devenit partidul dezbinării și urii”, a scris el. Musk sugerează, cel mai probabil, că excluderea Tesla din indicele S&P 500 ar fi o replică la anunțul său că va ridica suspendarea lui Donald Trump de pe Twitter odată ce va prelua compania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri