Praktiker Romania, liderul pietei de bricolaj, a alocat 800.000 euro pentru extinderea cu 1.400 mp a spatiului de vanzare al magazinului din Cluj-Napoca.
In urma proiectului de extindere, ce s-a ridicat la aproximativ 800.000 euro, magazinul a ajuns la o suprafata totala de vanzare de aproape 8.000 mp.

„Extinderea magazinului din Cluj-Napoca face parte din strategia de consolidare a pozitiei noastre de lider in furnizarea solutiilor complete pentru amenajari”, declara Guenter Vosskaemper, director general Praktiker Romania.

„Decizia de a investi intr-o suprafata mai mare de vanzare se bazeaza pe evaluarea potentialului pe care il ofera aceasta zona. Piata constructiilor si cea imobiliara din Cluj se afla intr-un proces de dezvoltare ce ofera perspective extrem de bune sectorului do-it-yourself”, a adaugat acesta.

Cei 1.400 de mp in plus pe care i-a adus acest proiect se regasesc in suprafetele extinse ale mai multor raioane din magazin: materiale de constructii, lemn, mobila, decoratiuni, electrice, sanitare si gradina. Spatiul disponibil in prezent permite expunerea unui numar mai mare de solutii de amenajare si adaugarea unor noi forme de prezentare a produselor.

„In magazinele Praktiker avem mai multe zone de expunere in care sunt exemplificate diverse posibilitati de folosire a produselor. Le aratam astfel clientilor nostri in ce mod pot combina diferite articole, cum pot alatura anumite materiale, ce combinatii de culori au la dispozitie. Clientii pot vedea exact cum ar arata o anumita solutie de amenajare, daca s-ar hotari sa o puna in aplicare acasa”, mai precizeaza Guenter Vosskaemper.

Magazinul Praktiker din Cluj-Napoca a fost deschis in luna noiembrie 2003 si este cel de-al doilea pe care compania decide sa-l extinda. Anul trecut, Praktiker Romania a avut un proiect similar pentru marirea cu 1.500 mp a spatiului de vanzare din Bucuresti-Voluntari, acesta fiind acum cel mai mare din retea (8.000 de mp). Extinderea anuntata astazi plaseaza unitatea de la Cluj-Napoca foarte aproape de cea din Voluntari. Un alt magazin ce depaseste suprafata formatului Praktiker standard, de 6.500 mp, este cel inaugurat anul trecut in Bucuresti-Vitan (aproximativ 7.000 mp).

2007 este cel de-al 5-lea an de activitate pentru Praktiker Romania. Primul magazin din retea a fost inaugurat in septembrie 2002, in Bucuresti-Voluntari. Cluj-Napoca a fost primul oras din tara in care Praktiker Romania a ajuns dupa deschiderile din Bucuresti-Voluntari si Bucuresti-Militari. Compania este acum prezenta in toate regiunile tarii, avand cea mai extinsa retea de pe piata do-it-yourself (17 magazine): Bucuresti (3 unitati), Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasovƒz, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare si Galati.

Investitiile Praktiker Romania realizate pana acum depasesc 150 milioane euro. Pe termen mediu, compania are in plan sa dezvolte reteaua existenta astfel incat sa ajunga la peste 30 de magazine in intreaga tara. In acest fel, Praktiker Romania intentioneaza sa devina prima companie din sectorul do-it-yourself prezenta in toate orasele cu peste 120.000 de locuitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri