Compania Laminorul Braila a afisat o pierdere de 10,25 milioane lei (peste 3 milioane euro) pentru anul trecut, cu 1,78% mai mare fata de pierderile inregistrate in 2005, potrivit raportului publicat de companie la Rasdaq.

Cifra de afceri a companiei la sfarsitul anului 2006 a fost de 29,81 milioane lei (8,8 milioane euro), in crestere cu 43% fata de afacerile inregistrate in anul anterior. Laminorul Braila a inchieat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 20,84 milioane lei. Peste 10,9% din cifra de afaceri a companiei a reprezentat exportul produselor.

"Rezultatul negativ se datoreaza volumului productiei, cu mult sub capacitate, cresterii accentuate a preturilor materiilor prime si materialelor, salariilor platite conform contractului colectiv de munca fara a avea echivalent in venituri, productiei si vanzarii in regim de procesare pana la privatizarea societatii, in la 30 iunie 2006", precizeaza, potrivit NewsIn, raportul administratorilor companiei.

Laminorul SA Braila este o societate specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Actionarul majoritar este Donau Commodities SRL, care detine 13,32 milioane de actiuni (73,13% din capitalul social). Tubman (International) Limited are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital), iar Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) detine 0,84% din capital (150.528 actiuni).

Donau Commodities are ca asociat unic societatea Donau Commodities Handels GMBH, inregistrata in Austria, avand ca obiect de activitate comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

Laminorul Braila are un capital social de 36,885 milioane de actiuni. Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 1,25 lei pe actiune in sedinta de marti, ceea ce da o capitalizare de 221,66 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si