Aparatele shoppertron sunt destinate in principal sediilor firmelor, companiilor nationale si multinationale, datorita lipsei de timp a angajatilor. "Am demarat afacerea anul acesta si pana in prezent suntem singurii importatori din Romania ai aparatelor shoppertron. Peste tot exista tonomate de cafea, aparate de distribuire a diferitelor marci de sucuri, dar pana acum nimeni nu s-a gandit sa comercializeze sandwichuri si prajituri prin intermediul unor asemenea dispozitive", a declarat pentru NewsIn, detinatorul companiei, Bogdan Luca.

Pretul unui asemenea aparat este aproximativ 5.000 lire sterline (7.400 euro) si este importat de catre Snack 4 U din Marea Britanie. Shoppertronul se foloseste ca un automat de sucuri obisnuit, prin introducerea de bancnote cu o valoare egala cu pretul produsului. Produsele oferite (sandwichuri si prajituri) nu reprezinta o marca anume, deja atestata pe piata de profil, ci sunt preparate tot de catre compania Snack 4 U.

In Romania, industria automatelor (de cafea, sucuri) a luat amploare, incepand cu anul 2004 si a cunoscut un ritm rapid de crestere odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. in prezent, prin intermediul aparatelor de acest gen sunt comercializate marci de sucuri precum Coca Cola, Sprite, Fanta sau cafea Elite, Lavazza si altele.

Unul dintre cei mai renumiti producatori de automate este compania Crane Merchandising Systems care are sedii in Europa (Franta si Germania), dar si in Statele Unite ale Americii. Crane Merchandising Systems pune la dispozitia clientilor mai multe tipuri de aparate de distributie a bauturilor si produselor alimentare precum Evolution, Genesis, Focus, Cascade/Climate, Shopper 2, BevMax2 | Energiser.