Actionarii Petrotel - LukOil SA Ploiesti vor discuta, pe 10 iulie, posibila inlocuire din functie a presedintului si totodata membrului Consiliului de Administratie (CA), Nicolae Ciornai, precum si a unui alt membru al CA, Abulgas Klycmuradov, potrivit informatiilor publicate in Monitorului Oficial si citate de NewsIn.

Actionarii ar putea numi in functia de presedinte al CA la Rafinaria Petrotel - LukOil SA Ploiesti pe cetateanul american Thomas Frederic Mueller, iar pe cetateanul rus Mikhail Antonov in functia de membru, in locul lui Abulgas Klycmuradov. Durata mandatului noilor administratori este de doi ani, pentru perioada 10.07.2007 - 10.07.2009.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlata de LukOil Europe Holdings B.V., subsidiara inregistrata in Olanda a grupului petrolier rus, care detinea 94,66% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ era Societatea de Investitii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din actiunile rafinariei.

Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane de lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde de lei.

Rafinaria a fost repornita la sfarstul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate. LukOil a investit aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizarea rafinariei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Toti inculpatii din mega-dosarul Lukoil au fost achitati