Grupul Electromontaj anunță încheierea unui nou parteneriat pe piața Vest Europeană, cu operatorul național finlandez de transport al energiei electrice, Fingrid, pentru realizarea unei noi linii de înaltă tensiune pe teritoriul Finlandei.

În urma câștigării licitației, Electromontaj a semnat contractul pentru implementarea liniei aeriene de înaltă tensiune de 400 + 100 kV Huittinen – Forssa.

Linia electrică aeriană de 400 kV + 100 kV dintre Huittinen și Forssa, de o lungime de 69 de kilometri, va crește capacitatea de transport a energiei electrice între coasta de vest și cea de sud a Finlandei, va permite o mentenanță și fiabilitatea mai bună a rețelei principale de transport a energiei, minimizând astfel întreruperile de furnizare a energiei electrice, contribuind la realizarea planului Uniunii Europene de mărire a capacității de producere a energiei electrice prin mărirea și îmbunătățirea rețelei electrice existente pentru atingerea țintelor de reducere emisiilor până în 2050.

Proiectul, care începe în 2023 și se va termina în 2025, constă în construcția unei linii de 400 de kV și a altei linii de 110 kV, pregătirea terenului pentru construcție, prin demolarea construcțiilor de orice fel de pe traseul pe care îl va parcurge noua linie, dar și mutarea unei linii deja existente, 100 kV Kolsi-Fors.

Pentru această linie vor fi necesari 261 stâlpi pentru segmentul de 400 kV și 31 pentru segmentul de 110 kV, care vor fi produși în unitatea de producție proprie a Electromontaj, Fabrica de Stâlpi Metalici Zincați din București.

Intrarea pe piața din Finlanda înseamnă pentru noi o nouă validare a calității execuției proiectelor de acest fel și sunt convins că vom deschide un nou capitol al drumului către excelența operațională a Electromontaj. Câștigarea licitațiilor în acest domeniu foarte reglementat, în alte țari din Uniunea Europeană, în care concurența cu companiile locale este acerbă, este o recunoaștere a calității pregătirii profesionale și experienței de excepție a echipei noastre!”, spune Ionuț Tănăsoaica, Director General Electromontaj.

Noul proiect din Finlanda se alătură celorlalte proiecte internaționale aflate în desfășurare, ale Electromontaj, câștigate prin licitații, printre care proiectele de reconductorare a liniilor aeriene de înaltă tensiune din Olanda pentru operatorul național de transport al energiei electrice Tennet sau modificarea de linii electrice aeriene în Iordania, pentru operatorul de transport de energie electrică NepCo.

Pe plan local Electromontaj are peste 200 de proiecte active de realizare a infrastructurii necesare transportului de energie electrică atât prin linii de înalta tensiune, aeriene și subterane, cât și stații electrice de transformare, parcuri eoliene, proiecte de tracțiune urbană, tracțiune feroviară, retehnologizări de centrale hidroelectrice, dar și infrastructură electrică pentru sisteme de irigații.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri