Ursus Breweries a inaugurat în fabrica din Braşov, ca parte a unei investiţii strategice de 50 de milioane de euro începute în 2020, o nouă linie de îmbuteliere, precum şi noi depozite, laboratoare şi spaţii de birouri, care vor contribui la optimizarea capacităţii operaţionale, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, investiţia a cuprins şi o serie de îmbunătăţiri care au în vedere componenta sustenabilităţii, cum ar fi modernizarea instalaţiilor de utilităţi sau creşterea capacităţii de recuperare CO2, şi va fi continuată până în 2024, când fabrica de bere din Braşov va beneficia şi de o nouă instalaţie de filtrare a berii.

"În urmă cu trei ani, am demarat unul dintre cele mai curajoase proiecte de investiţii, centrat pe revitalizarea fabricii noastre din Braşov, o unitate cu o istorie îndelungată în comunitatea locală, datând din 1892, precum şi locul de origine al berii numărul unu din România - Ciucaş. În ciuda faptului că am întâmpinat situaţii imprevizibile, care au avut un impact direct şi indirect asupra planului nostru de investiţii, ne bucurăm că acum noua linie şi noile facilităţi sunt pe deplin operaţionale", a declarat Michal Mrowiec, preşedintele Ursus Breweries.

Noua linie de îmbuteliere se bazează pe tehnologie de ultimă generaţie şi este instalată într-o clădire nou construită. Pentru a permite integrarea acesteia, au fost făcute multiple îmbunătăţiri din punct de vedere tehnologic, iar demersul a inclus şi diverse lucrări de infrastructură.

Pentru a opera mai eficient, Ursus Breweries a construit, de asemenea, şi un depozit nou la parterul noii clădiri, care are o suprafaţă de 1.800 mp, şi care este destinat depozitării produselor finite, organizând un alt depozit de 1.200 mp pentru ambalaje. Alături de acestea, investiţia include noi laboratoare, spaţii de birouri suplimentare şi noi facilităţi pentru cei peste 200 de salariaţi care lucrează în fabrica de bere.

Noua linie a fost inaugurată oficial pe data de 26 octombrie, cu ocazia primei vizite în România a preşedintelui şi directorului general al Asahi Group Holdings, Atsushi Katsuki.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România, fiind lider de piaţă de 8 ani. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry.

În prezent, Ursus Breweries deţine trei fabrici de bere în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj-Napoca.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri