Compania VES - mai cunoscută ca Vase Emailate Sighișoara – a comunicat BVB că a intrat oficial în insolvență.

Compania din Sighișoara a obținut la Tribunalul Mureș deschiderea procedurii de insolvență. Fondată în 1978, Vase Emailate Sighișoara, azi VES S.A., nu este pentru prima oară în această situație – de fiecare dată, din cauza cererii creditorilor.

VES a inițiat acum aproape un an procedura concordatului preventiv, care să-i permită adoptarea unui plan de restructurare – fără mare folos, se pare. De data aceasta, i-a venit de hac cererea unui creditor specializat în paleți de lemn, Palet Logistic Expres.

Conform celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor, VES avea 170 de angajați și pierderi de aproape 7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 12,8 milioane lei. Datoriile companiei erau, în 2022, de 65 de milioane, față de active imobilizare de 15,4 milioane și active circulante de 16 milioane.

Acționarul majoritar al VES, cu aproape 95% din acțiuni este Chimsport S.A. din Hunedoara, deținută de Chimica SA, o companie din care Preşedintele Directoratului VES, Alexandru Fărcaș, deține două treimi.

În 2010, VES a încercat un rebranding, după o altă perioadă foarte dificilă. Putea produce atunci 3 milioane de de vase emailate pe an și 40.000 de sobe, șemineuri și convectoare.

Sursa foto: Facebook / Email de Sighișoara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri