Poate cel mai important aspect atunci când te hotărăști să construiești o casă este zidăria. Reprezintă, practic, structura de rezistență a clădirii și influențează semnificativ utilizarea pe termen lung. De asemenea, are un impact și asupra confortului general, dar și a eventualelor costuri pentru reparații.

Printre cele mai folosite materiale de construcții se numără cărămida și bolțarii BCA. Însă, înainte de a face investiția e esențial să urmezi câteva sfaturi - descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos!

Optează pentru materiale de zidărie care oferă o bună izolație termică

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este capacitatea de izolare termică. Menținerea unei temperaturi constante în locuință influențează implicit eficiența energetică a clădirii. Cu cât folosești mai puține resurse, cu atât vei putea reduce cheltuielile pentru facturi, dar și impactul asupra mediului înconjurător.

Așadar:

• Documentează-te cu privire la caracteristicile materialelor - Evaluează cu atenție toate alternativele disponibile pe piață și fă o alegere în conformitate cu nevoile de confort și funcționalitate. Există multe materiale de construcții, însă nu înseamnă că toate sunt adecvate planurilor tale pentru zidărie.
• Adaptează costurile pentru investiție - Când vine vorba de structura casei nu trebuie să te rezumi la produse ieftine. Calitatea este un factor cheie în atingerea reușitei. Uneori, investiția inițială poate fi mai mare, dar economiile ulterioare pot fi semnificative.
• Analizează și elementele de tâmplărie - Pierderile de căldură sunt inevitabile în cazul în care nu alegi corect ușile și ferestrele. Eficiența zidăriei poate fi compromisă de etanșeitatea necorespunzătoare a tâmplăriei.

Materialele rezistente la intemperii sunt esențiale, mai ales în zonele cu condiții meteorologice extreme

De asemenea, e important să iei în calcul zona geografică unde va fi amplasată casa. Materialele trebuie să reziste la temperaturi extreme, îngheț și dezgheț, vânturi puternice, radiații solare intense și alte condiții climatice dificile.

Cărămida are proprietăți termoizolante și are o rezistență sporită la cutremure. Variantele cu goluri verticale sunt cele mai utilizate. Au funcții ignifuge și oferă o protecție fonică sporită, tocmai de aceea sunt folosite cu precădere pentru pereții exteriori. De asemenea, nu necesită integrarea altor elemente de susținere. Există și cărămidă cu goluri orizontale, însă este utilizată mai mult pentru trasarea pereților despărțitori sau nestructurali din interiorul locuinței. Pe piață au apărut chiar și opțiuni ecologice, din ceramică, fabricate 100% din materiale naturale. Însă, cel mai mare dezavantaj pe care îl reprezintă cărămida este greutatea ridicată, ceea ce aduce inevitabil probleme de manevrabilitate și transport.

În schimb, bolțarii BCA (beton celular autoclavizat) sunt mult mai ușori. Tocmai datorită designului versatil, plăcile pot fi tăiate și personalizate în funcție de nevoi. Oferă o termoizolare adecvată, care nu mai are nevoie de straturi sau protecții suplimentare. Garantează inclusiv stabilitate și durabilitate în timp. În cazul unui incendiu, un perete din bolțari bca poate menține siguranța casei timp de 7 ore. Totuși, prezintă o sensibilitate ridicată la acțiunea apei și presupune costuri mai ridicate de execuție.

Cere păreri și experiențe de la alți proprietari de case cu privire la tipul de zidărie pe care l-au ales

Nu în ultimul rând, e recomandat să iei legătura cu vecini sau apropiați care și-au construit deja casa. Întreabă-i despre proprietățile materialelor integrate, dar și despre rezultatele înregistrate pe termen lung. Dacă este posibil vizitează locuințele pentru a căpăta o perspectivă mai amplă.
Nu ezita să consulți și recenzii online ale produselor specifice de zidărie sau ale producătorilor.

Alegerea zidăriei se numără printre cele mai semnificative etape de construcție.

Așadar, dacă vrei să ai parte de eficiență energetică sporită, stabilitate la condiții meteo extreme și aspect versatil investește în opțiuni premium!

Sursa foto: Freepik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri