Uber anunță lansarea UberX Share în București, cea mai ieftină opțiune de călătorie de până acum. Pe lângă capitala României, UberX Share este disponibil începând de astăzi în Varșovia și Stockholm.

Concret, utilizatorii vor avea în aplicație o nouă opțiune, pe lângă clasicele UberX, Comfort, Black etc. Acesta se numește XShare, și nu îți arată o sumă exactă, ci un interval în care se situează suma pe care o vei plăti. De exemplu, pentru o cursă de pe Strada Avrig, sector 2, până la Gara de Nord, prin XShare vom plăti între 15 și 19,75 lei, în timp ce cu opțiunea UberX avem un preț de 22,45 lei.

Din explicațiile Uber înțelegem faptul că suma maximă din acest interval o vom plăti atunci când alegem XShare, iar pe traseu nu ni se alătură niciun alt pasager. În cazul în care apare un alt utilizator care folosește opțiunea și cu care va trebui să împărțim cursa, prețul final poate fi cu până la 30% mai mic.


„În București sunt peste 1,5 milioane de mașini, mașini în care circulă de cele mai multe ori o singură persoană. În acest context, ne bucurăm să lansăm un produs la care ne gândim de mult timp. UberX Share este cel mai accesibil produs Uber, dar și singurul care permite ca mai mulți utilizatori să ajungă la destinație împărțind aceeași cursă”, spune Ana-Maria Borlovan, Head of Operations, Central & Eastern Europe. Aceasta adaugă: „Noul produs Uber va asigura utilizatorilor din București curse accesibile, mai sustenabile și va ajuta la decongestionarea traficului din capitală.”

Pentru șoferii care aleg să conducă cu Uber, compania a creat UberX Share ca o opțiune mai eficientă, dar cu o experiență de condus similară cu UberX. Aceștia vor câștiga din UberX Share cel puțin la fel ca din UberX. Însă, cu mai mulți călători în aceeași cursă, există posibilitatea ca traseul să fie mai lung și, astfel, să existe un tarif mai mare.

Cum se utilizează UberX Share?

Pentru a folosi noul produs Uber, utilizatorii vor deschide aplicația Uber în mod obișnuit. Aceștia vor adăuga adresa destinației, iar apoi, din lista de opțiuni disponibile, vor selecta UberX Share. Pasagerii vor primi un preț mai mic chiar dacă există un singur utilizator pe tot parcursul călătoriei. Dacă, însă, un alt utilizator se va alătura în timpul cursei, prețul cu până la 30% mai mic. Pentru siguranța utilizatorilor, UberX Share poate fi folosit doar atunci când cursa comandată este pentru un singur pasager.

Sursa foto: UBer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri