Compania de energie a reușit să depășească performanța din 2022, astfel că anul trecut a înregistrat un profit net de 6,33 miliarde de lei.

Conform rezultatelor financiare preliminare anunțate de Hidroelectrica, compania a avut în 2023 venituri de 12,2 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de anul precedent, Profitul net a fost de 6,33 miliarde, un avans de 42% în comparație cu 2022 (4,46 miliarde). Iar rezultatul per acțiune a depășit 14 lei, față de puțin sub 10 lei în 2022.

În 2021, potrivit calculelor wall-street.ro, Hidroelectrica înregistrase cel mai mare profit net nu doar din România, ci și din regiune, fiind chiar peste Coca-Cola Hellenic, cea mai profitabilă companie elenă. Cum cifrele arată chiar mai bine anul acesta ca în 2021 și 2022, e posibil ca Hidroelectrica să se fi menținut pe primul loc, mai ales că este cel mai mare profit din istoria companiei.

Din vânzarea de energie pe piețele angro, Hidroelectrica a obținut venituri de 6,2 miliarde, iar din furnizare, aproape 3,5 miliarde. În avantajul său a venit și faptul că 2023 a fost un an mai puțin secetos decât 2022. Ca urmare, compania a produs și vândut peste 17 GWh de energie electrică, în comparație cu 13,5 GWh în 2022.

Pe de altă parte, și soldul creanțelor comerciale a crescut cu 123%, depășind 3 miliarde de lei la finalul anului trecut. Această majorare vine practic din facturile întârziate. Hidroelectrica spune că întârzierile au fost cauzate atât de implementarea unui nou sistem de facturare, cât și de modificările legislative.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri