Penny România, discounterul de origine germană, cu profil discount se află în vizorul Autorității Naționale pentru Protecțoa Consumatorului (ANPC). Instituția de control a realizat mai multe revizii, atât la depozitul situat în comuna Ștefănești, cât și în două puncte de lucru din Municipiul București și a ajuns la concluzia că retailerul ar comercializa carne de pasăre infestată cu salmonella.

"În data de 13.03.2024, comisarii CRPC București Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ștefănești, cât și în două puncte de lucru din Municipiul București, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu salmonella. Au fost prelevate probe de piept de pui cu os și piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea. În urma efectuării analizelor de laborator, prin examen microbiologic, s-a confirmat prezența salmonellei”, au transmis reprezentanții ANPC.

“Mă întreb dacă, și în această situație, facem rău menționând numele produsului și al producătorului, așa cum se plâng unele asociații patronale.
Mă bucur totodată că reușim să ajutăm Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, desfășurând în continuare acțiuni pe care aceștia le contestă. Pot înțelege că atât unii, cât și alții, nu s-au obișnuit încă cu ideea de transparență, chiar dacă aceasta, în unele situații, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Penny este parte a concernul german REWE Group, unul dintre cele mai importante grupuri europene din domeniul alimentar. REWE România este prezent în țara noastră prin lanțul de magazine Penny, unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri