Domenii precum vânzări, inginerie şi IT Software se află în top, cu cele mai multe domenii postate, urmate de customer support - client service, contabilitate - finanţe şi achiziţii - logistică - aprovizionare, relevă datele unei analize realizate de un portal de joburi, conform Agerpres.

Pe următoarele locuri se află domeniile: bănci, producţie, resurse umane - psihologie şi marketing.

Conform unui analize realizate de portalul de joburi Hipo.ro, 64.263 de oportunităţi de carieră au fost disponibile în 2023, din care 25.617 de joburi au fost postate pentru studenţi şi juniorii cu 0-1 ani de experienţă. Totodată, au fost înregistrate 34.803 de joburi pentru specialiştii cu 1-5 ani de experienţă, 3.240 joburi pentru specialiştii seniori cu peste 5 ani de experienţă şi 603 pentru manageri.

În 2023, cele mai active companii de pe Hipo au fost: Continental, Lidl România, Bosch Romania, LSEG Romania, Bosch Service Solutions, Raiffeisen Bank, Interbrands Orbico, ING Bank Romania, Vitesco Technologies Engineering, Veeam Software, Regina Maria, Renault Group, Booking Holdings, Alpha Bank, Computer Generated Solutions România, Farmacia Dona, Penny, Allianz Services, Libra Internet Bank.

În ceea ce priveşte planurile pentru 2024, Hipo îşi propune să susţină în demersul lor companiile care sunt din ce în ce mai interesate să investească în dezvoltarea profesională a tinerilor aflaţi la începutul carierei prin intermediul programelor de internship şi de practică.

De asemenea, 2024 a adus şi o noutate printre proiectele organizate de Hipo, şi anume Remote & Hybrid World, care se va desfăşura pentru prima dată primăvara aceasta, între 20 martie - 21 aprilie.

"Un alt eveniment nou pe care Hipo îl organizează anul acesta, pe 23 mai, este National Intern Day, un proiect care aduce un plus de valoare pe piaţa muncii, promovând oportunităţile de carieră destinate celor la început de drum", se menţionează în comunicat.

www.hipo.ro este singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaţilor cu studii superioare dezvoltate dezvoltat de Catalyst Solutions, o companie de consultanţă în resurse umane, specializată în soluţii de recrutare şi employer branding.

Noi am început pregătirile pentru „HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică”, unul din cele mai importante evenimente din România dedicate pieței muncii. Vrei să afli cum trebuie să arate o campanie eficientă de employer branding care să contribuie la o piață a muncii mai sustenabilă? Îți aducem experții de care ai nevoie, pe 3 aprilie 2024, la Hotel Sheraton. Aflăm împreună insight-uri valoroase, de la profesioniștii care contează și care dau tonul în piața de HR. Asigură-ți un loc înscriindu-te gratuit AICI.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri